Pages

17 March 2008

O kome li se radi?

U novom "The Economist-u" možete naći zanimljiv tekst o situaciji o Srbiji.

Posebno me je iznenadilo sledeće: "Recently a Serbian envoy told his Western colleagues that the best way to help pro-European Serbs was to make sure that the rest of the region made no progress towards Brussels so long as Serbia's bid was stalled. He was told that if he expected the EU to do that, he needed to take a check on the realities of the world."

Padaju mi na pamet dva srpska proevropska političara koja bi bila u stanju da tako nešto kažu. Ne bih da ih imenujem, ispašće da agitujem za nacionaliste.

11 comments:

Anonymous said...

Meni lici na Djelica.

Lazar Antonić said...

Stvarno smesan predlog. Ne mogu da zamislim da to neko ozbiljno preporuci. Znaci u redu je da ne budemo u EU dokle god tamo nisu bosanci i makedonci. Kao da gladnom coveku pomaze ako nekome pljune u sendvic, cisto da i druga osoba ostane gladna.

Stvarno ne znam ko bi mogao da bude toliko negativan.

Marko Paunović said...

Ne znam sta je gore - da je neko to zaista trazio, ili da je neko iz Evropske komisije izmislio da su srpski politicari to trazili.

Sve u svemu, lose.

Anonymous said...

meni je super i kad tadic kaze da kada srbija postane clanica EU moci ce da blokira clanstvo kosovu.

dakle, eu je dovoljno dobra za srbe iz srbije, ali ne i za srbe sa kosova.

Marko Paunović said...

Na sta mu je Rupel sutradan odgovorio da ce sve zemlje Zapadnog Balkana morati da pri pristupanju potpisu da nece blokirati ulazak drugih zemalja sa Zapadnog Balkana.

Lighthouse said...

Čuo sam trač, o prvom envoju. Kad je na teksaškom engleskom rekao kako treba zaustaviti proširenje EU na Zapadni Balkan i usput napljuvao SAD, rečeno mu je, otprilike, da njegovo prisustvo u toj prostoriji više nije neophodno. Samo, nije u pitanju Đelić, nego jedan lik što ga zovu Kockalone.

Lazar Antonić said...

Dragi Lighthouse ne drzite nas u neizvesnosti. Nemojte da procerdamo tako dobar nadimak.

Anonymous said...

koliko je meni jasno uvaženi ministar Jeremić je znan kao Sunđer Bob zbog svog dentalnog sklopa, ali i zbog uvažavanja na koje nailazi u diplomatskim krugovima.

Anonymous said...

jeremic, znao sam...

Anonymous said...

Мајко мила! Кад такве "идеје" имају "проевропски" оријентисани - шта ли нас тек још чека од оних "других"?

Andrej Stanimirović said...

Nema "drugih", sve je to ista bagra. "Proevropska" furda i "patriotski" šljam. Ono što pričaju je samo propaganda bez stvarnog sadržaja. Suština je leba bez motike, a sve gracki i demokracki.