Pages

22 March 2011

Malo domaćeg ekološkog laprdanja

Znam da ulazim u Ivanov zabran, ali eto i mi imamo konja za trku. Ne znam kako su naši mladi aktivisti došli do projekcije o tome da će nam ostati pola čaše vode dnevno jednog dana, ali su im rezultati netačni. Niti poznaju teoriju demografske tranzicije koja će se desiti u svim zemljama pre ili kanije, niti znaju da je materija neuništiva, niti znaju da tehnologija napreduje.

A ako je negde i bilo zagađenja pokazuje se da je proces reverzibilan, nekada zagađeni delovi Zapadne Evrope liče na nacionalne parkove, a česmarica je bolja od flaširanih voda. Isto to će se desiti i u drugim zemljama, ali kada se malo razviju, sve u svoje vreme.

I fascinatno mi je ono da trošimo više vode nego što je potrebno. Šta preporučuju - da se ugledamo na tvorove, ne povlačimo vodu svaki put... Da je voda zaista oskudna osetili bi novčaniku i počeli da je "racionalno" koristimo.

Iznenadjen i uvredjen

Najnovije u domaćoj javnosti je da je ponuda Telekoma Austrija toliko niska da je uvredljiva.
Da dodam raspravi, pošto je to bila jedina ponuda, šta onda reći za sve one koji nisu ni poslali ponudu -- na desetine i stotine drugih svetskih kompanija koje nisu ponudile ništa za naš Telekom. Sram ih bilo!