Pages

28 March 2009

Kako zakrpiti rupe?

Posle svake zime, ulice i putevi su puni rupa. Budući da će Republika, kao meru štednje, smanjiti transfere lokalnim samoupravama, verovatno ćemo lomiti kola negde do avgusta.

Rešenje za rupe može biti i tržišno - reklamiranje. Naime, KFC je preuzeo na sebe obavezu da zakrpi rupe u Luisvilu u Kentakiju, a grad im dozvoljava da na asfalt stave svoj logo.


Tužna i vesela vest

1) Prava vest za danas kada treba da odlučite da li da ugasite ili upalite svetla (vidi post ispod). Kalifornijski zakonodavci razmatraju mogućnost da zabrane automobile crne boje. Naime, tamne boje privlače sunce, usled čega se ovi automobili zagrevaju brže od svetlih, što onda zahteva veću upotrebu energije za klima uređaje u njima. Vidite, kada jednom pustite duh iz boce, sve nebuloznija opravdanja će biti uzimana za ozbiljno i neka od njih već uspevaju da postanu zakon. Ovo još nije dostiglo onog ekonomistu koji je dokazivao da je bicikl loš za okolinu jer ljudima produžava životni vek zbog čega emitujemo više ugljen-dioksida, ali ovakvi slučajevi se gomilaju, sve su manje smešni i polako ali sigurno klizimo u apsurd.

2) Sa svetlije strane, konačno jedan skeč u rangu sa Monti Pajtonovim fudbalskim mečom filozofa: Onion javlja da je praški aerodrom "Franc Kafka" proglašen za najotuđujući aerodrom na svetu.

Dva praznika

Sutra u 20 30h po lokalnim vremenima milioni eko-mentola sirom sveta na primeren nacin ce demonstrirati sustinu svoje filozofije tako sto ce na sat vremena pogasiti sva svetla i ostaviti zemlju u mraku. Mracnajci ce izmedju ostalog pogasiti svetla na Empajer Stejt Blidingu u Njujorku, na Ajfelovoj kuli u Parizu, Golden Gejt mostu u San Francisku i drugim brojnim spomenicima svetla ljudske kreativnosti i genijalnosti.

Nasuprot ovom satu horora i mraka koji treba da najavi buducnost koja nas s eko-mentolima ceka, paralelno ce biti organizovan "Sat ljudskih dostignuca". Poziv na ovaj spektakl je uputio think tank Cometitive Enterprise Instiute, a prihvatili brojni pojedinci i institucije. Ovaj praznik je zamisljen kao sat svetla. U sklopu njega, ljudi ce biti pozvani da popale sva svetla koja mogu tokom tog istog sata, da voze kola, pojacaju grejanje, odu na veceru s prijateljima i slicno. To ce biti proslava svetla i energije koja daje zivot. Nadasve proslava dostignuca coveka i civilizacije.

Citajte Trzisno Resenje sutra uvece po vasem lokalnom vremenu, pod jasnim svetlom. I osvetlite i kucu lepo. I ne dozvolite da vam bude hladno. I nabacite neki komad svinjetine na tiganj. Dok jos mozete...