Pages

02 April 2007

Toma i ruski veto

Uvek mi je bilo jako interesantno kako srpski političari olako licitiraju svojim ostavkama. Tako je Goran Svilanović rekao da napušta mesto ministra spoljnih poslova ukoliko Srbija ne bude primljena u Savet Evrope do odredjenog roka. Kako se to nije desilo Ministar je ako se ne varam zaključio da je već dosta toga uradjeno na putu ka Evropi i da njegova ostavka nije toliko bitna.

Toma Nikolić je takodje rekao kako napušta politiku ukoliko izgubi predsedničke izbore pa se predomislio pošto ih je izgubio. Ipak je on moralni pobednik jer su svi ostali morali da se udruže protiv njega. To mu nije bilo dovoljno nego sada opet najavljuje ostavku u slučaju da Rusi ne ulože veto u SB na odluku o nezavisnosti Kosova. Kada se to ne bude desilo verovatno će da zaključi da su Rusi pokušali da ulože veto ali da nisu stigli da ga predaju u pismenoj formi, i da pošto su Rusi sto posto uz Srbiju nema potrebe da se povlači.

Usput čak i u slučaju da bude veta vrlo je izvesno da će kosovski parlament proglasiti nezavisnost, a da će velike zemlje (osim Rusije) priznati Kosovo. Koji je plan posle? Još jedna diplomatska ofanziva?