Pages

05 February 2011

Neuspelo udvaranje 2

Danas stupa na snagu novi sporazum o razoružanju između Rusa i Amerikanaca. Mnogi su to u Americi kritikovali kao nepovoljan sporazum po Ameriku, ali je na kraju ipak verifikovan u Senatu.

Međutim, juče je londonski Daily Telegraph objavio jedan od wikileaks telegrama u kome se kaže kako je Obama, da bi ubedio Ruse da prihvate sporazum, odao osetljive britanske nuklearne tajne! Britanci imaju politiku da ne objavljuju broj svojih nuklearnih raketa, za šta su Rusi vrlo zainteresovani. Obamina administracija je prvo pokušala da ubedi Engleze da sami odaju ovaj podatak Rusima, i kad su ovi naravno odbili, Obama je odao Rusima serijske brojeve svih američkih Trident projektila koje su isporučili Englezima (što može pomoći u idenitifikovanju broja raketa)!

Ovo je jedna od onih instanci gde Marksova čuvena invektiva o tragičnoj istoriji koja se ponavlja kao farsa ima punog smisla. Kao i Ruzvelt koji je na sve načine pokušavao da se dodvori Staljinu, uključujući žrtvovanje sopstvenih saveznika i poklanjanje pola Evrope i dve trećine zarobljene italijanske flote, isto tako i Obama misli da će odobrovoljiti Putina i navesti ga da vodi "politiku prijateljstva" tako što će mu na tacni isporučiti britanske nuklearne tajne. Ruzvelt je za svoju "dobru volju" dobio brzu komunizaciju Istočne Evrope, blokadu Berlina i dalje širenje komunizma uz pretnju nuklearnim ratom, o Obama će dobiti, u skladu sa već opisanom relacijom farsa-tagedija dalji pritisak na Gruziju, Poljsku, Ukrajinu, i dalju pomoć Iranu da napravi atomsku bombu.

Tužna istorijska istina je da su i Ruzvelt i Obama su, umesto da budu "vizionari" i "mirotvorci", bili korišćeni od svojih ruskih "partenra" kao korisni idioti podrivanja Amerike i Zapada.