Pages

17 September 2009

Zdravstvena politika i posledice

Politika je ovde.

Posledica je ovde.

Povorka ponosa - šta da radi Čeda?

Da li se Čedi isplati da se pojavi na Povorci ponosa? Ja mislim da ne.
  • Čedina podrška se već sastoji od glasača koji se zalažu za društvene slobode. Jedino na koga može da računa su glasači DSa kojima su prava homoseksualaca prioritet a koji do sada nisu glasali za LDP. Verovatno ih nema puno.
  • Glasači kojima su društvene slobode prioritet su baza LDPa i Čeda u političkom prostoru apsolutno monopoliše tu temu. Ako se ne pojavi na paradi teško da će neki drugi političar da mu preotme bazu. Eventualno Rasim ali i on bi to radio na štetu svoje baze u Novom Pazaru.
  • LDP treba da širi svoju bazu i da traži podršku i na drugim mestima ako im je cilj da se odlepe od partija koje plutaju oko cenzusa. Recimo od konzervativaca kojima je bliska ekonomska politika za koju se zalaže LDP ali kojima prava homoseksulaca možda predstavljaju moralnu prepreku da bi glasali za Čedu.
  • Čeda je napisao pismo podrške u kojem se ne bavi moralnošću ovog problema već obavezom države da zaštiti pojedinca. Odlično. To se od njega i očekivalo. Već je podržao bazu nema potrebe da se pojavljuje.
  • Pojavljivanjem na skupu dovšće sebe u priliku da se slika pored dugine zastave sa grupom homoseksualaca oko sebe. U sledećoj kampanji kritika neće biti neophodna, ta slika će sama po sebi predstavljati branu širenju baze LDPa. Setite se slike Koštunice sa kalašnjikovim u ruci i koliko je ona pomogla da se kreira slika o Voji salonskom nacionalisti. Svi znamo da Čeda podržava povorku, nema potrebe i da se slika.
  • Slanje predstavnika je dobra alternativa.
  • Čeda iza sebe ima dugu istoriju zalaganja za jednakost tako da nepojavljivanjem manje gubi nego što dobija.
Ja sam bio na paradi 2001. a podržao bih je i u nedelju da sam u Beogradu. Sa druge strane ja nisam političar i ne moram da brinem o izborima. Razlika između uspešnih i manje uspešnih političara je što je uspešnima jedina ideologija istraživanje javnog mnjenja; otprilike i Kosovo i Evropa. Ko ne može da se prilagodi treba da prihvati cenzus kao najbolji rezultat. Ja zato samo blogujem.

Jedno priznanje

Zanimljivo je što ovo dolazi iz usta partizana i doktrinarnog koministe, šefa beogradske Udbe koja je uhvatila Dražu Mihailovića:

"Srbija je većinom bila za četnike, ne za partizane, to vam ja kažem. Srbija je bila vezana za kralja, dinastiju, crkvu, koja je u duši naroda, i intelektualce kakav je bio Slobodan Jovanović."

Ima još toga u intervjuu.