Pages

22 December 2011

Ko pre devojci

Predsednik je ponovio nešto što sam više puta čuo - da je veoma bitno da mi završimo radove na Koridoru 10 pre nego što Rumuni i Bugari završe most preko Dunava.

Logika mi je skroz neverovatna: Ko pre završi put - preuzima ceo saobraćaj zauvek! Kao da turski kamioni ne mogu da idu našim autoputevima pa da onda pređu na put preko Rumunije, kada bude završen (ili obrnuto).

Naravno, naš glavni problem ni tada ni sada nisu autoputevi, već činjenica da ako kamiondžija odluči da ide preko Srbije čekaju ga makar dva granična prelaza. Ubrzanje saobraćaja usled izgradnje autoputa Niš - Dimitrovgrad je trivijalno u odnosu na vreme izgubljeno na carini. Ali, ko će da se zeza sa time, tu nema prilike za slikanje, nošenje šlemova i polaganje kamena temeljaca.

Kuriositas

Mislim da nisam nikada linkovao na Kuriositas, jedan od najlepših sajtova na koje sam ikada naleteo. Svakoga dana postavljaju linkove na kratke filmove, kompjuterske animacije, ili serije fotografija. Evo malog izbora iz proteklih par nedelja, čisto da steknete neku predstavu o tome šta sve možete tamo da nađete.

1. Kratki film "School Portrait"


School Portrait (2011) from Michael Berliner on Vimeo.


2. Kratki film "Big Society" sa istim glavnim glumcem, mogao bi slobodno da se zove Private Provision of Public Goods.


Big Society from Nick Scott on Vimeo.


3. Ako neko i dalje ne veruje da je kompjuterska animacija umetnost ravna ostalima, neka pogleda Pregunta Hermosas:


Preguntas Hermosas from Süperfad on Vimeo.


4. Serija slika o tvrđavama na Temzi, koje su izgrađene pred II svetski rat.


5. Slike drveća u koje su urasli novčići


6. Slike plavog sela u Andaluziji, koje je bilo belo, ali je onda kao deo plana za promociju filma o Štrumpfovima ofarbano u plavo


7. Neverovatan predeo oko vulkana Dalol u Etiopiji