Pages

02 August 2009

Inicijativa Tržišnog rešenja

Često pominjemo kako političari donose loše odluke jer to od njih zahtevaju glasači. Za vreme održavanja svetskog prvenstva to je i više nego očigledno: Press ovom prilikom pokreće inicijativu i apeluje na nadležna ministarstva da se mladoj Pančevki zbog vrhunskih rezultata i medalje sa Svetskog prvenstva dodeli stan, kako bi se Higlovoj obezbedili što bolji uslovi za život i treniranje u budućnosti.

Umesto što apeluju na nadležne da troše novac poreskih obveznika Press bi trebalo da pokrene inicijativu prikupljanja dobrovoljnih priloga za Nađin stan ako im je to već prioritet.

Doduše, ni predstavnici države nisu ništa bolji: Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković pokrenula je pre nekoliko dana inicijativu i da se Čaviću posle osvajanja zlatne medalje na 50 metara delfin na SP u Rimu, u disciplini koja nije olimpijska i ne potpada pod nagrađivanje, dodeli nagrada od 30.000 evra.

Ako im se ne možeš pridružiti, pobedi ih. Tržišno rešenje pokreće inicijativu i apeluje na resorne ministre i predsednika republike da se svakom zlatnom vaterpolisti sagradi kuća sa bazenom, u centru Beograda, kako bi im se obezbedili optimalni uslovi za dalji rad.