Pages

29 April 2009

Nebeski narod

Kratka analiza avio tržišta nam kaže da je krajem juna cena povratne karta redovnim letom na relaciji Budimpešta-Krf 123 evra. U istom periodu cena povratne karte na relaciji Beograd-Krf je 240 evra, ali čarter letom.

U međuvremenu neke kompanije su primetile da bi itekako mogle da organizuju čarter letove na relaciji Beograd-Krf, a i na gotovo svim ostalim, za mnogo manje od 240 evra. Međutim, gospodin Radisav Stanković ima objašnjenje zašto Srbijanci moraju da plaćaju barem dva puta više nego sav ostali normalan svet.

Neverovatno je da neko od nas traži da mu dovedemo sto hiljada turista, ali nam pri tom postavlja uslove. Ne mogu da shvatim kako je moguće da nam Turci i Egipćani određuju čijim avionima ćemo kod njih na more. To nigde u svetu nije zabeleženo. Znači, hoće od nas da im pošaljemo turiste, ali isključivo preko njihovih avio-kompanija. Na to nijedna zemlja ne bi pristala.

Ovo smo čuli već mnogo puta, more demagoških gluposti. Novost je da su turisti stoka koju neko šalje. Druga novost je priznanje da je konkurencija = nema Jata. Svi znamo zašto. Do tada je naš nacionalni aerodrom u Temišvaru, osim ako ne niste soj turista mazohista.