Pages

25 December 2010

Toplo-hladno

Ovaj put toplo, na tragu vrućem... Ne valja što se prečesto ide korak unazad ka hladnome. Da su sve izjave ovakve bilo bi bolje.

Ko zvečka

Ministar postranjski se oglasio. Imam utisak da prisustvujemo potpunom gubitku veze politike vlade i realnosti u Srbiji koji je uzrokovan ružnom realnošću. Čak me i podseća na 1999/2000, naravno u boljem kontekstu, ali sa nikakvim očekivanjem od trenutno postojeće alternative.

Mike Lee

The New Republic, levičarski analogon National Review na "desnici" jako je zabrinut zbog Mike Lee'ja, novog senatora iz Jute. Evo šta kaže pisac članka u New Republic, koji je pratio sledeći Leejev govor:

He was personable and funny, poking fun at the president without erupting into the seething fury that comes to mind when most liberals think of the Tea Party movement. Only when he reached his conclusion did I step back and realize that he had just posited the unconstitutionality of the Democrats’ new health care bill, and a good number of federal agencies to boot, through a crafty and convincing discussion of the Commerce Clause. It sounded—at least in the moment—reasonable enough to me.


Jasno, koliko god to što on priča o Ustavu ima smisla, ako ti se njegovi zaključci politički ne sviđaju, mora da je i njegovo shvatanje Ustava budalaština.

No, da levičari neće biti oduševljeni tipom koji kaže da su social security, Medicare i EPA protivustavni (i citira Madisona da to dokaže) nije veliko iznenađenje. Iznenađenje je možda da nema pozitivnijih komentara sa "desnog krila", posebno od onih koji tvrde da je problem sa Sarom Pejlin u tome što je ona nedovoljno obrazovana, neelokventna, bez jasnih pozicija po mnogim pitanjima itd. Ako je to zaista glavni problem sa njom, neko poput Mike Leeja je idealan izbor: vrlo obrazovani pravnik, pravi erudita, sa vrlo jasnim i vrlo radikalnim pozicijama po svim pitanjima. Umesto toga, "konzervativci" nastavljaju da podržavaju ljude koji su jednako (ne)pismeni kao i Sara Pejlin, samo što su uz to još i provereni ideološki lažnjaci (videti pod Mit Romni ili Njut Gingric).

Murinjo u frci

Jer ako bi došao u Zvezdu ili Partizan morao bi prvo da završi renomiranu školicu Bata Đore. U čemu je problem da klubovi dovode i kompletne kretene za trenre ako misle da će im to činiti dobro, posebno ako su privatni?

Kolaž ljudskih prava

Gradonačelnik dobio vetar u leđa na skupštni stranke pa prionuo. Elem, problem alkoholizma mladih će se rešiti tako što niko neće moći da u trgovinama pazari alkohol od 22h do 6. Ne znam zašto misle da je ovo potrebno kada je maloletnicima svakako zabranjeno da kupuju alkohol. Valjda da bi se zlostavljao ostatak stanovništva. S druge strane, zašto bi se ovo poštovalo ako prethodna odluka nije?

Đilas je očigledno dobio inspiraciju od Kleri Per, koja je kao jedan od problema britanskog društva našla činjenicu da neko dete može slučajno nabasati na Internet pornografiju. Rešenje, da se ti sadržaju automatski blokiraju. Ovo se zove cenzura i njoj kraja biti neće. Država pruzima ulogu porodice i uz to je beskrajno cinična.

Konačno, jedna od tekovina modernog doba je da smo svi potencijalni pedofili, a posebno Deda Mrazovi. Nadam se da nećemo uvesti i ovu glupost u naše živote, a da će pedofliji koji ispolje svoje preferencije biti osuđivani na kazne koje nisu simbolične kao što je do sada bio slučaj.