Pages

01 August 2012

Provincijada

Da se nadovežem na prethodni post, i po tračarenju i multiplikovanju izmišljotina cela zemlja kao da je neki mali provincijski gradić. Evo šta danas mrtav 'ladan kaže B92

Da napomenemo, za one koje možda ne znaju, američki sportisti nisu podležni antidoping kontroli zato što američka vlada garantuje za njih.

I to rekoše sve sa autoritarnim "za one koji ne znaju." 

Da ovo nema veze s mozgom može se utvrditi čak i logičkom dedukcijom, a gde su vam tek granice ako imate i internet? Proguglovao sam na više načina i od tako nečega nema ni traga ni glasa. Naprotiv, lako se dobiju linkovi kao na primer ovaj u kojem se Majkl Felps žali da baš njega namerno preterano testiraju.

Provincijalizam


Srpski MUP je 100% uspešan u pronalaženju ukradenih japanskih bicikala, to jest bicikala čiji su vlasnici japanski državljani. S jedne strane takva visoka učinkovitost raduje, ostavlja nam nadu da će MUP da se interesuje i kada Peri Periću ukradu automobil ispred kuće, kada neka Milica Janković konstantno dobija batine u porodici ili štogod već. Od nečega se mora poći. Ono što je smešno je naš provincijalizam koji je pratio celu priču sa lepim krajem. 'Ajde zamislite da se Kameron ili Merkel slikaju sa nevoljnikom kome je ukraden bicikl i čiju su krađu rešili nadležni organi unutrašnjih poslova.

Provincijalizam neodoljivo izbija i iz RTS. Ustvari, reč je o nekim dubljim kompleksima ili jadu koji je vidljiv iz načina na koji komentatori RTS prenose Olimpijadu. Nije samo u pitanju to što uglavnom nemaju blage veze o sportovima koje prenose, pa su groteskni, nedotupavi i nadmeni, nego što u sport ubacuju takve idiotske emotivne konotacije kišne gliste na asfaltu koji se puni ljudima i polako zagreva posle kiše. Propratiti Felpsovu 18. medalju sa "vratilo mu se za Peking" može samo retard, bez obzira na to što je plivanje valjda najprecenjeniji sport, gde samo čekam trku na 136 metara polumešovito. I nije samo to, ovo je samo najsvežija baljezgarija. Na sreću imam slobodu izbora, Hrvati nisu skremblovani, ima i još poneki kanal na kablovskoj, ali kada želim da gledam naše selekcije nema mi spasa osim "mute". Nikad ponosniji na svoje konzistentno delovanje u vezi harača za "Javni servis evropske Srbije".

Sušta suprotnost našem provincijalizmu je otvaranje Olimpijade. Moja impresija je da je iz celog otvaranja bilo jasno da Britanci nemaju potrebe da se dokazuju bilo kome, posebno ne celom svetu.