Pages

17 March 2008

9 od 10

Ili 87.5% američkih profesionalnih ekonomista (članova Američkog društva ekonomista) smatra da SAD treba da eliminiše sve preostale carine i ostala uvozna ograničenja. To je prema istraživanju iz 2006.

Koji je taj broj u Srbiji?

6 comments:

Anonymous said...

eee, sad smo vec malo manje impresionirani palmom, eh?

http://www.blic.co.yu/politika.php?id=34340

Anonymous said...

Palma i SPS će presuditi u korist "proevropsih" snaga nakon izbora. Živi bili pa videli.

Marko Paunović said...

Videcemo sta ce biti, mislim da to jeste relativno realna opcija. Tu ne vidim problem izmedju DS-a i SPS-a, vec ce biti problem sa LDP-om, jer niti ce LDP hteti koaliciju sa socijalistima, niti ce SPS u koaliciju sa onim koji je "uhapsio Slobu".

Lazar Antonić said...

Nece trebati SPS. Imace dovoljno i bez njih.

Anonymous said...

Хтедох да напишем нешто о српским економистима и царинама, кад видим - коментари на Палму и СПС? Свеједно, дакле број српских економиста који се залажу за нулте царине је, наравно, НУЛА! ZERO, ZILCH, NADA, NULL, NIENTE!

Rok Spruk said...

Zanimiva cifra za profesionalne ekonomiste bila je u SAD 1992 godine koja je citirana u Mankiwu. Alston, Kearl i Vaughn napisali su paper sa naslovom "Is there a consensus among economists in 1990s?" U devetdesetih, 93 posto profesionalnih ekonomista strinjali su se, da "carine, tarife i kvote reduciraju privredno blaginju." Ali u kongresu, 51 posto kongresnika je podpiralo NAFTA.

Zanimivo je ocjeniti ali težko reči kakva je ta cifra u Sloveniji, nije bio do sada ni jedan survey među ekonomisti ali keynesianska ekonomska misao ima u Sloveniju jaki pomen, ali kod nas malo nas je ovih koji nismu keynesianci.