Pages

16 March 2008

Izborne šanse

Gligorov i Prokopijević su optimisti po pitanju izbora 11. maja. Ima li skeptičnih?

Novinarski principijelno

Došlo je vreme da se pohvali i ministar poljoprivrede. B92 javlja da su ukinut prelavmani na uvoz mleka u prahu na period od pet meseci. To je uticalo i na smanjenje otkupnih cena domaćih proizvođača koji najavljuju armagedon: Posledice su veoma loše, naši potrošači piju to mleko uveženo ko zna odakle. Ja bih proverio da nije radioaktivno. Još bolje: Oborili su im cenu od tri do četiri dinara, neka nam je Bog u pomoći. Činjenica: osveštane krave daju 15% više mleka.

Kao što je pomenuo Slaviša zaista je smešno što ministarstvo poljoprivrede mora da se pravda zbog smanjenja cene mleka. Smanjenje cena je u interesu građana i ministarstvu treba čestitati. Sa druge strane mislim da imamo ozbiljan problem u novinarstvu. U oktobru 2007. novinari B92 su bili zabrinuti jer je mleko u Srbiji bilo 20% skuplje nego u Crnoj Gori. Danas kada je ministarstvo na putu da reši taj problem oni su zabrinuti zbog ugrožavanja domaće proizvodnje. Odlučite se novinari. Ili najskuplje mleko ili kratkoročno nezadovoljni proizvođači.

Mi smo više puta pozivali na ukidanje prelavmana. Pogledajte ovde i ovde.

Opasno pojeftinjenje mleka

Ovo zaista postaje kao Top lista nadrealista -- Ministarstvo mora da se pravda zašto je ukinulo prelevmane na uvoz mleka u prahu, što je izazvalo pojeftinjenje mleka. Pa zar to nije poenta?