Pages

17 February 2011

Oda državnom, pardon, gradskom socijalizmu

Juče je B92 preneo sa Pressa retko glup tekst. O PKB smo već pisali nekoliko puta jer su vrlo "kretivna" tumačenja stizala i iz Vlade o od Grada Beograda. Međutim, najnovija oda gluposti zaslužuje da bude obrađena jer su na jednom mestu spojene najbesmislenije i najštetnije ideje.

Prvo naslov, grad spasao PKB od privatizacije. Retko glupo. Valjda je privatizacija nešto što treba da bude sprovedeno do kraja od strane te iste države, a ne neko zlo koje je nametnuto pa sada nekoga treba spasavati. Pravi naslov bi bio da su Beograđani spaseni od još malo svoga novca koji će davati za još jednu partijsku firmu.

Dalje, opet isti argument da PKB čuva snabdevanje Beograda hranom. Pa kada bi PKB bio čuvar u Beogradu bi se gladovalo na veliko. Ipak, vrh rečenica stiže od izvesnog Čučkovića, člana Gradskog veća, koji kaže da je poznato da sva gradska preduzeća posluju pozitivno i profitabilno. Biće da se čovek hranio u PKB pa mu se od gladi priviđaju stvari. Ko zna možda postavi i Harija Potera za menadžera.

Direktor PKB nema dilemu, građani ima da plate 25 miliona da bi se oni igrali gradskog poljoprivrednog preduzeća. Uostalom, šta ima prirodnije od gradskog poljoprivrednog preduzeća.

Naravno, rekoše i šta je razlog elana za poljoprivredu na asfaltu. Naravno, prenamena zemljišta. Da ne daj bože to ne kupi neki tajkun. Ili još gore da se ne daj Bože to zemljište vrati onima od kojih je oteto.

U najkraćem, prava praksa socijalizma.