Pages

13 March 2007

Mediteranski tigar?

Crna Gora.

Argumenti

Zanimljivo je kako i politički lideri i nobelovci i fudbaleri na kraju imaju iste argumente, bilo dobre ili loše.

Piksi:
Upravni odbor Crvene zvezde i ja nećemo dozvoliti da bilo ko postane vlasnik kluba. Real iz Madrida i Barselona posluju kao udruženja građana i mi iz Crvene zvezde moramo da budemo u tom rangu. Zvezda ne sme biti vlasništvo jednog čoveka jer je ona nacionalno dobro. Kada se zakon o privatizaciji donosio u Španiji, vlada i skupština su bili jasni u stavu da se Real ne može privatizovati, jer je Real - Španija.


Mateja Kežman:
Najbolje je da klub preuzme jedan gazda, jak privatnik ili kompanija, i da iza njega stane sto posto, da se o klubu brine kao i o svom biznisu. Takav slučaj je sa Romanom Abramovičem i Čelsijem, odnosno sa "Filipsom" i PSV-om iz Ajndhovena. U takvoj situaciji se zna ko odlučuje. Kada imate više manjih akcionara, kao što je slučaj sa španskim klubovima, onda postoji mogućnost da svaki akcionar vuče na svoju stranu, traži svoj interes, ima svoje igrače u timu.

Baciš lubenicu - obereš bostan

Još jedna bizarnost markuzeovskog PC-ja u američkoj akademiji. Nedavno je bio epilog priče o profesoru matematike na jednom Community College-u. Pre godinu dana je profesor Peter Ratener suspendovan jer je napravio matematički zadatak u kome pominje izvesnu Kondolizu koja baca lubenicu...Zadatak je ocenjen kao "rasistički". Nakon nekoliko meseci rasprave, CC je povukao kaznene mere.

Mi imamo sreće. Kod nas Eksperti još uvek prebrojavaju samo: koliko ima dečaka a koliko devojčica u bukvaru, koliko ima muških pisaca udžbenika a koliko ženskih, koliko ima varjača a koliko kamiončića na ilustracijama u udžbenicima...Znam da je pre nekoliko godina ismejan jedan udžbenik sa strogom proporcijom bele i ne-bele dece na ilustracijama. Polako, we are getting there...