Pages

28 June 2012

Ne razumem

Nebojša Ćirić, ministar ekonomije je "kao apsolutno netačne, odbacio spekulacije pojedinih medija da će železara prestati da radi i da će biti otpušteno 5.500 radnika."

Dušan Nikezić, državni sekretar u Ministarstvu finansija "je rekao da će vlada pokušati da nađe rešenje za obezbeđivanje finansijskih sredstava kako bi železara nastavila da radi u naredna dva meseca, kao i da će železara od septembra sigurno nastaviti da radi punim kapacitetom"

Pre neki dan je Oliver Dulić, a vezano za to što su potrošene sve budžetom predviđene pare za subvencionisane stambene kredite rekao "Državni programi subvencionisanje kredita za kupovinu kvadrata i poboljšanje energetske efikasnosti biće nastavljeni najkasnije do jeseni"

Da li iko ove izjave shvata ozbiljno, imajući u vidu da će učešće ovih ljudi u donošenju odluka u narednom periodu po ovim pitanjima, po svoj prilici, biti veoma malo? A, čak i da Dulić izvesno zna da će on biti u narednoj Vladi, kako može da obećava nešto što zahteva glasanje u parlamentu (mora da se usvaja rebalans budžeta)?

Zašto jednsotavno ne kažu "Na vaše pitanje nemam odgovor. To isključivo zavisi od stava koji buduća vlada bude zauzela."? Niko im to ne bi zamerio. 

Rok trajanja

Primam prognoze za rok trajanja "ruske" vlade. Nagrada za najbolju prognozu je menica na 5,000 dinara koju izdajem ja, garantuje Slaviša a otkupljuje Marko.