Pages

09 September 2007

Uticaj droga na ljudsku psihu

Ovakav ili ovakav bljesak lucidnosti i spoljnopolitičke veštine mogu da izazovu samo udisanje tamjana u preteranim količinama, ili ekstazi.

Vojislav Koštunica je ambasadoru Srbije pri Ujedinjenim nacijama Pavlu Jevremoviću naložio da prenese poruku da SAD, sprovodeći politiku sile, direktno ugrožavaju suverenitet i teritorijalni integritet Srbije, navode u kabinetu premijera. Iako su i u prethodnom periodu zvaničnici SAD-a najavljivali mogućnost priznavanja Kosova, sem osude Srbija do sada nije reagovala nijednom notom.

To je poruka da stav SAD da će priznati jednostrano nezavisnost pokrajine predstavlja i pretnju da će ta zemlja na najgrublji način prekršiti obavezujuću rezoluciju 1244 i Povelju UN. ,
ili tek ovo

Član pregovaračkog tima Marko Jakšić izneo je za B92 njegova očekivanja u slučaju jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova. "Ja lično očekujem da će naša država da se jednostavno zahvali NATO trupama na prisustvu na ovom prostoru, jer po mandatu rezolucije 1244 ovo je deo srpske države", kazao je on.

Jakšić očekuje povratak Vojske Srbije na Kosovo. "Ako ne odmah, onda makar u bliskoj budućnosti, kad se nešto malo izmene odnosi, očekujem da će srpska vojska i policija da se vrate na ove prostore, ali u punom obimu i u punom značaju kako je bilo negde pre 1999. godine", rekao je on.

a šta reći za
"
Proroković je, kako piše IHT, „upozorio da bi jednostrano zapadno priznanje Kosova dalo pravo Srbiji da svoje jedinice vrati u region i poništi Kumanovski sporazum“.
- Bez tog sporazuma, naša vojska može da se vrati bez pravnih ograničenja. Može da pređe granicu i da se kreće po celom Kosovu bez pravnih prepreka - rekao je Proroković".

A možda i nisu droge uzrok, nego ove nagle oscilacije vremena, ko će znati...