Pages

24 May 2010

N-ti stub

S vremena na vreme na Google News ukucam Serbia, da vidim da li ima nečeg zanimljivog. Danas sam naleteo na ovo:

Iran and Serbia are two countries that have always accompanied each other in progressive activities and moves of the world.

Rekao je predsednik Ahmadinedžad.

Post koji neću skoro pročitati

Radi se o Cowenovim komentarima na poslednju epizodu Losta. Ja sam započeo gledanje šeste sezone, mislim da sam stigao negde do osme epizode. Moram da priznam da me je cela priča sa paralelnim univerzumima za sada više zbunila nego što mi je pojasnila.

Elem, za prethodnih 6 sezona sam postao popriličan fan Losta, mada, nadam se, ne smaram previše ljude oko sebe (pogledajte veoma zanimljiv prilog na Onionu, od pre par meseci, pod nazivom "New Season of Lost Promises to Make Fans More Annoying Than Ever"). Kada se završila treća sezona, mislio sam da je praktično sve gotovo, ali su uspeli nekako da izvuku još cele tri sezone.

Svakako, radi se o veoma zanimljivoj seriji, verovatno jedinstvenoj po tome što je veliki broj likova u seriji nazvan po filozofima, tako da imate Loka, Hjuma, Bakunina, Rusoa, Burka itd. Napisana je čak i cela knjiga na tu temu. Sve u svemu, radujem se gledanju preostalih nekoliko epizoda, ali mi je i drago što se serija završava - čini mi se da joj je pretila ozbiljna opasnost da preraste u svojevrsnu sci-fi mističnu Dinastiju.