Pages

18 April 2013

Global book, II

Global book je snizio cene.

Prema zvaničnoj verziji, smanjili su marže posle pritiska naših komentatora.

Međutim, ja sumnjam u nešto drugo: da su cene GB ustvari izražene u zlatu. Sa drastičnim padom cene zlata u poslednjih nekoliko dana, pale su i cene GB knjiga.

10 comments:

Anonymous said...

a ima jedna nesumnjiva stvar koja se ne možda već sigurno desila,a to je pad dolarskog indeksa od pre 12 godina i sad(pao sa 120 na 80) i cena zlata koja je skočila sa 300 dolara na 1350 dolara(rasla je i do 2000 skoro al ipak je džentlmenski dati prednost u trci koju ne možete izgubiti). Možda svi oni koji primaju fiksne plate ipak povećali suštinski svoj standard,ali samo ako vam političari to objašnjavaju.

Ivan Jankovic said...

Mozda je izrazeno i u Bitcoinu, on je pao sa 260 na 60 dolara. :)

Dusan said...

Nećete mi verovati, ali baš sam posle Kipra hteo da kupim i malo zlata i malo bitcoina, ali srećom neimadoh vremena od ovih što su im skupe knjige.
Pozivam komentatora koji me je ispljuvao za cene da se javi - dobiće besplatnu knjigu po svom izboru.

Vlajko said...

Šta sad kad se uruši zlato, australiski dolar ili jen ide gore???
Saće zlato malo opet da poskoči i onda ide II tura rasprodaja do jaja!

Vlajko said...

Msm ono već treća godina kako evre ne kupujem, osim za potrebe online kupovine, al eto paypal došo pa ni to mi neće trebati. Mislite o tome.

Nemanja said...

Besplatna podela knjiga komentatorima!?! Samo da ne cuje gosn. Slavisa, dozivece infarkt hihihi

Inace, trenutno uzivam u Bastijatovom Zakonu, koji sam konvertovao u mobi te prebacio na moj svemoguci Kindle (citaj: 1000 knjiga na dlanu), i ciji savrseni supstitut me je kostao 0 din :)

Ah, taj 21 vek i blagodeti e-knjiga, kanda ne stanuju na ovim prostorima..

Speaker said...

Posve off-topic, sprema li se "neko" :) da prokomentariše aferu oko proračuna Rogoff-a i Reinhart-ove? :)

Ivan Jankovic said...

Speakeru,valjda znate da ovde taj statisticki pristup ekonomiji nije na velikoj ceni. Koga jos briga dal je neki bivsi birokrata MMFa napravio neku irelevantnu gresku u jednoj od njegovih ionako beskorisnih i irelevantnih statistickih tabela? :)

Speaker said...

Ivane, vi to, kanda, implicirate da su ultraprincipijelni, hiperdeduktivni austrijanci imuni na obične, male, statističke ljudske strasti i pakosti kao što je ogovaranje kolega? :)) A, uzgred, statističar ili ne, Rogoff je ipak kul tip: em ima titulu šahovskog velemajstora i u mladosti se godinama bavio šahom na profesionalnom nivou (nisam neki ljubitelj drljanja figurama po tabli, naprotiv, to je što se mene tiče, smrtno dosadna besmislica, ali zato uvek navijam za sve aproksimacije renesansnog čoveka u ovom dobu kada su istinski renesansni ljudi nažalost nemogući :) ), em mi se prilično omilio još od davnih dana kada se kačio za onom duševnom nakazom Stiglitz-om koji je odvajkada jedno stabilno i tradicionalno prisustvo na mojoj ličnoj shit list :)))

Anonymous said...

Rogoff je napisao knjigu protiv bankarstva s djelomičnim rezervama... meni je otad simpatičan.