Pages

22 June 2012

Jedenje paukova


Manje-više poznat je eksperiment kojim je dokazano da svaka besmislica koja se ponovi dovoljno puta može postati istina - reč je o prosečnom spavaću koji svake noći smaže ponekog pauka. Drastični slučajevi besomučnog ponavljanja besmilica su poznati. Mene izuzetno nervira (ma jak izraz, onako mi ide na živce) besmilica koju su u etar pustili novinari lišeni znanja o redovima veličina i načinu na koji funkcionioše država, a koju kao papagaji ponavljaju i relativno ozbiljni ljudi. Tako danas reče Goati da "je Srbija u veoma teškoj situaciji, da svakoga dana gubi 50 miliona evra zbog neformiranja vlade i da toga izgleda nisu svesni samo političari, koji, kako smatra, pokazuju neprimereno malu spremnost na kompromis."
Tačno je da je Srbija u teškoj situaciji, nije tačno da naši političari nemaju smisla za kompromis, imaju ga itekako, a potpuno je netačno da gubimo 50 miliona evra svakog dana. To je ako se prevede u naše pare na godišnjem nivou malo manje od 17 milijardi evra. Da imamo u izgledu neku vladu koju bi vodili ljudi kao što su bili Regan. Tačerka ili Pinoče, pa da i kažem da ima istine, ovako ne gubimo mi ništa posebno, ne bi me iznenadilo i da smo na čistom dobitku.

6 comments:

Anonymous said...

Saosećam!
Kakvi komunistički kreteni.
Hop! Imamo vladu paukova, sa svim mrežicama... Ne znam da li je Cure ili Freud bolji primer, obzirom da se o pizdama radi. U čipkama :)

Supermen Tadić zaustavlja lavinu od €50M :)

U stvari, iza priče je:

1. Dnevni trošak vlade :) pa priprema terena,

2. energična vlada, vlada spasa, majka vlada.

xejt sloveni said...

Regan? :D

Anonymous said...

Hik haiku!

Ima li ko problem da razume?

Губеринић said...

srdjo nema te na blogu b92, odavno

Anonymous said...

@Mastiff

ael se neko šali sa mnom? koji je nik na bee92?

Anonymous said...

Što da glasaš za URS/LDP/LSDV kada možeš za DS?

Što da glasaš za DS kada možeš za SPS?

Čekaj... A što bi uopšte glasao, šta će ti to u životu?