Pages

30 November 2011

Climategate 2.0

Climategate 2.0 je još gori od prvog Climategatea i svakako mnogo relevantniji od Wikileaksa. Sada prvi put imamo dokaze da su američke državne institucije učestvovale u zaverama prikrivanja podataka. Phil Jones, direktor CRU centra u jednom od najzvučnijih emejlova iz serije Climategate 2.0:

I’ve been told that IPCC is above national FOI Acts. One way to cover yourself and all those working on AR5 would be to delete all e-mails at the end of the process. Any work we have done in the past is done on the back of the research grants we get – and has to be well hidden. I’ve discussed this with the main funder (U.S. Department of Energy) in the past and they are happy about not releasing the original station data.

3 comments:

elCoyote said...

Državni budžeti su preveliko iskušenje da bi mu prevaranti odoleli. Kod nas je situacija katastrofalna a iz priloženog se vidi da ni tamo nije nije ništa bolje. Još kada se uortače sa političarima, pravnicima i ekonomistima dobije se
"Porez na Ugljenik" i Australija je prva koja ga je uvela http://www.carbontax.net.au/
Mi u Srbiji imamo "Zelenu taksu" za sve što se uvozi i ona iznosi 5% od vrednosti PDV-a na uvezenu robu.
Još da poživim pa da vidim da se pare od takse ulažu u nešto osim u neku agenciju, plate za zaposlene i na nevidljive projekate.

Anonymous said...

Bolje da peku prasiće od tih para, nego da ulažu u "vidljive" projekte :)

elCoyote said...

Za mene bi bilo bolje da ne uzimaju pare uopšte, a za pečenje su bolje politički korektne pragnje :))