Pages

21 January 2011

Zaslužni građanin

Milutin Popović (poznatiji kao Zahar) se žali:

- Svaka čast mojim kolegama koje su dobile nacionalne penzije. Nije mi jasno zašto je meni nisu dodelili? Ima li neko ko ne zna „Ivanova korita“ ili „Svilen konac“? Boljšoj teatar je svirao moj „Celovečernji koncert“! I to nije dovoljno?! Čak mi je Srpska akademija nauka i umetnosti dodelila počasno zvanje akademika, ali izgleda da to ovoj državi ništa ne znači.

A ja mislio da se pravo na penziju zaslužuje uplaćivanjem doprinosa.

Dodeljivanje državnih penzija "zaslužnim umetnicima" je Pandorina kutija, koju nije ni trebalo otvarati. Evo starih postova o zaslužnim pevačima, zaslužnim naučnicima, i zaslužnim sportistima.

Krajnje je vreme da počnu da se dodeljuju penzije i zaslužnim blogerima.

4 comments:

BluesRocker said...

I zaslužnim komentatorima. :)

Željka Buturović said...

"Krajnje je vreme da počnu da se dodeljuju penzije i zaslužnim blogerima."

ali mene uopste ne bi iznenadilo da jednog dana dodje i do toga. naravno, to ne bilo TR, nego neko je izazvao paniku oko npr. neispravnih guma, bolesnog drveca, gladnih zivotinja itd.

u osnovi ovih penzija nije princip osiguranja, nego princip da onog ko je dobar, vredan i posten treba nagraditi. a ko to drugi da uradi ako ne drzava?

Marko Paunović said...

Kako li ce da klasifikuju - kao nauku, umetnost, ili sport? :)

BluesRoker,

Tesko je da se dobije penzija iza pseudonima. Ja bih se na vreme spremio i poceo da pisem komentare pod punim imenom i prezimenom, sve sa JMBG-om. :)

Jovan said...

Lako je uvideti glupost ovakvih resenja, ali pravo pitanje je kako se boriti protiv ovakvih gluposti u drzavi u kojoj 99% ljudi smatra da je to normalno.

Uzgred budi receno, jel video neko komunisticki monopol? www.upi.com/Odd_News/2011/01/21/Polish-game-teaches-about-queuing/UPI-82121295634590/