Pages

03 June 2009

Rečenica koja me je nasmejala

Brljivost srpske administracije dostiže epohalne razmere...

To je početak teksta Boška Mijatovića, idem da čitam ostatak.

3 comments:

Ivan Jankovic said...

Mijatovic: "Odakle takvo ponašanje mnogih ministara i drugih viših funkcionera? Čini mi se da su nesposobni za posao koji obavljaju, pa često prave loše poteze. Kada se to pokaže, trude se da minimizuju štetu, ali ne državi već sebi i odlažu suočavanje sa problemom koliko god mogu nadajući se da će ga utrapiti nekom drugom, možda sledećoj vladi. Da se dobije na vremenu – to je osnovna logika – pa šta košta da košta. Srbiju."

Moram da priznam da mi ovo vise lici na neki govor Tome Nikolica. :)

Slaviša Tasić said...

Zašto, ovo je klasičan public choice... Jeste da bih ja u ovakvim tekstovima uvek na kraju dodao da je i načelno nemoguće imati mnogo bolju političku elitu od ove, da im je brljanje u prirodi posla.

Ivan Jankovic said...

Meni se cini da je nejasno da li je rec o public choice poenti ili ne. OVako kako je napisano izgleda pre kao tautologija - "zasto se OVI politicari ponasaju ovako lose?", odgovor: "zato sto su OVI politicari losi, tj neodgovorni". Nema tog dodatnog, univerzalizujuceg, public choice koraka o kome ti govoris.

Dodatno, akcenat na "nesposobnosti" i podlim manevrima "da se dobije na vremenu" pojacava utisak da se pre radi o kritici ove garniture, uz nadu da bi druga bila bolja (ne kazem da je to nemoguce).

Zato sam i rekao da me podseca na Tomu, uz ono dodatno zaljenje nad zalosnom sudbinom "Srbije" u njihovim rukama, sto je tako "Tominski" retoricki efekat. :)