Pages

02 March 2008

Kupujmo domaće!

Kažu članovi američkog Kongresa iz država Vašington i Kanzas, nakon što je Ministarstvo odbrane odlučilo da posao vredan 40 milijardi dolara ne dodeli Boeingu, već Airbusu.

U ove patriotske napore se uključio i John McCain, ali izgleda da im ni to neće pomoći. Predstavnik ministarstva odbrane je rekao da je ponuda Airbusa bolja i da je to jedino što ih zanima.

6 comments:

Anonymous said...

pa jel taj mccain republikanac ili demokrata? on prica kao i clinton i obama.

Marko Paunović said...

Kad se radi o "ocuvanju zaposlenja" i "zaposljavanju domacih kapaciteta", nema tu velike razlike - politicar je politicar.

Anonymous said...

pa jeste, ali clinton je napravio naftu, evropljani 95% uklonili barijere medjusobnoj trgovini, mnoge drzave uradile unilateralnu liberalizaciju...

Anonymous said...

zanima me sta mislite kakav bi bio neto efekat bojkota slovenacke i hrvatske robe. Kazu da bi mi mozda manje izgubili jer bi mogli njihove proizvode da uglavnom zamenimo domacim ili nekim drugim stranim a oni bi izgubili trziste tako da bi u konacnom ishodu oni bii gubitnici.

Marko Paunović said...

Zavisi sta mislite pod "bojkotom". Ako neko ne zeli da kupuje necije proizvode, to moze da radi kad god hoce.

Ako mislite na drzavnu zabranu uvoza i izvoza, onda je to potpuno suludo, a mislim da to niko ni ne razmatra ozbiljno kao opciju. Na kraju krajeva, zasto bojkot hrvatske robe? Ako bas imate zelju da nesto bojkotujete, predlazem Internet, kao izum mrskih Amerikanaca. Takodje, predlazem da ni po koju cenu ne koristite vise Google, jer ko zna kome pare idu od toga. :)

U svakom slucaju ste dobro postavili stvari. Sustina je upravo u pitanju "ko vise gubi?". To sto bi oni mozda izgubili malo vise nego mi, meni nije nikakva uteha.

Anonymous said...

Mogu da se zovu ovako ili onako aliu sve je to ista banda !

Posetite ovaj sajt , kipi od patriotizma !

www.srbizasrbe.org