Pages

18 January 2008

Dosledno

Međunarodni tender za privatizaciju "Jat ervejza" biće ubrzo raspisan i sa tog tendera ne možemo isključitu ruski "Aeroflot", bez obzira na preporuke EU... Njima se ne sviđa što bi kupovinom "Jata" Rusija ušla u evropski sistem aviosaobraćaja, jer je Srbija potpisala ugovor o slobodnom nebu nad Evropom. Kaže ministar Ilić. Sa druge strane mu ne smeta da na preporuku Rusije uopšte ne organizuje tender za NIS. Eh, ti viši interesi.

3 comments:

Anonymous said...

Iz danasnjeg Danasa:

"Očigledna nesposobnost republikanaca da odaberu kandidata koji bi zamenio Džordža Buša ukazuje na suštinsku unutrašnju debatu povodom toga za šta se u stvari zalaže ta partija. "Ovo je jasna borba za budućnost republikanske partije", izjavio je Dejvid King iz Kenedi škole pri Harvardu. On je dodao da se vodi borba između Hakbijevog socijalnog i moralnog konzervatizma i Rumnijevog ekonomskog konzervatizma.
"Oni predstavljaju dve strane koalicije koju je držao zajedno Ronald Regan. Mislim da će doći do razdora tokom ovih izbora, premda nije jasno koja će strana trijumfovati"."

Nisam pratio romnija, ali prema ovom novinaru on je na reganovoj liniji? Sta mislite?

Anonymous said...

kapitalizam u srbiji

Slaviša Tasić said...

Niko od njih nije tačno na Reaganovoj liniji, ali Romney (i Giuliani) je svakako više Huckabeeja. S druge strane, Romney prica o tome, ali je u praksi kao guverner Massachusettsa radio drugačije. Ustvari je prevrtljivac i radi šta god je u trenutku popularno.

Ipak da sam glasač tamo, verovatno bih glasao za birao Romneyja. Kod Giulijanija me brine spoljna politika, njegovi savetnici su oni koji hoće da napadaju Iran. McCain je glasao protiv Bushovog smanjenja poreza 2003, a i izjavljuje da u Iraku treba ostati 100 godina.