Pages

19 October 2007

McCarthy i drugovi

Komisija za zaštitu konkurencije (takođe vidi post C market) me u poslednje vreme jako podseća na Radiodifuznu agenciju. Danas su rekli da će da proveriti iznenađujuće odluke Vrhovnog suda, što može da znači da će ignorisati rešenje najviše sudske instance, kao što to već čini Cekićeva agencija ili kao što su to radili guverneri NBS u slučaju Astra banke. Ne znam zašto plaćamo Vrhovni sud ako njihove odluke nisu obavezujuće.

Takođe, Komisija se proglasila nadležnom i za proces privatizacije RK Beograd i sada učesnici na aukciji moraju da dobiju potvrdu da nisu monopolisti pre početka procesa. Valjda činjenica da 40 firmi učestvuje u aukciji nije dovoljni dokaz da nema monopola. Drugim rečima svi su krivi dok se ne dokaže suprotno.

1 comment:

Anonymous said...

Antimonopolska komisija obmanjuje javnost, tvrdeci da je jedina primedba Vrhovnog suda to sto Komisija nije dostavila zapisnik sa zasedanja Komisije.

Istina je da je u presudi, pored toga, navedeno na nekoliko strana da Komisija nije izvela nikakve dokaze da Delta sada ima preko 40$ trzisnog ucesca. Vrhovni sud je u sutini rekao - vi niste uopste utvrdili trzisno ucesce, kad to uradite, javite se ponovo.