Pages

01 August 2007

Evro po postu

Pokrećemo inicijativu kod Ministarstva za telekomunikacije i informatičko društvo da se odobri 1 evro po blogerskom postu. Nesumnjivo je da blogovi doprinose razvoju debate, boljem protoku informacija, obrazovanju, itd. Poljoprivrednicima je naime odobreno 100 evra po hektaru. Hoćemo li da budemo zemljoradničko ili informatičko društvo?

Subvencije po hektaru čini još besmislenijim činjenica da se i izvoz poljoprivrednih proizvoda subvencioniše. To onda u zbiru daje da u krajnjoj liniji mi pomažemo one kojima izvozimo poljoprovredne proizvode. Dobit od hektarskih plus izvoznih subvencija je tako podeljena na vlasnike zemlje i na kupce naših proizvoda iz inostranstva. I na Slobu Milosavljevića, koji je sada rado viđen gost u Vojvodini. Trošak pada na sve ostale u zemlji.

4 comments:

Marko Paunović said...

Slavisa, nemoj da nasedas na propagandu. Tu nema sustinski niceg novog, daju pare koje su i do sada davali, samo sto su to sada ovako oblikovali i vezali za hektar. Regresirano gorivo, seme i djubrivo su seljaci i ranije dobijali.

Moram priznati da su lepo to smislili.

I da ne zaboravim, podrzavam zahtev za jedan evro po postu, mada mislim da je to malo.

Anonymous said...

Nema sta, postajete pravi rent seekeri.

Nije lose....

Anonymous said...

A sta je sa nama koji ostavljamo komentare? ocemo mi dobiti po pola evra? ili neku drugu nagradu?

Koliko sam komentara do sad ostavio...

Anonymous said...

Marko je u pravu nedaju 100 EURA ali pricaju kao da daju. Ne znam da li ste videli da je u agrarnom budgetu namenjeno jedna milijarda dinara za kupovinu poljoprivrednh proizvoda, cak mimo Robnih rezervi, koje su by the way dobile nekoliko puta veci budget, tj oko 3 milijarde dinara da se igraju. Sada 'e napokon i drzava da ima svoj kukuruz, paradajz i sl. To se nije radilo u titovo vreme, cak je i Kina od pre 5 godina odustala od drzavne kupovine.
Goran Zivkov