Pages

25 July 2007

Red je da nekoga i pohvalimo

Kao što reče Slaviša pre neki dan, ovde su 9 od 10 postova kritike. Možda je red da nekoga i pohvalimo.

Naime, izgleda da je Dinkić odlučio da konačno zatvori "Zastava zapošljavanje i obrazovanje", fantomsku firmu sa 4.500 "zaposlenih", koji ne rade ništa, a očekuju platu svakog meseca. Izgleda da se situacija prilično zaoštrila, pa su oni pretili da će da zaobiđu Dinkića, našta im je on navodno rekao da ako Vlada postupi suprotno njegovom predlogu da je on spreman da je ruši. Videćemo šta će biti, ali je stvarno krajnje vreme da neko negde, bilo gde, povuče neki hrabar reformski potez.

Mada, radili sam nedavno analizu ponašanja birača i restukturiranja preduzeća od 2000. na ovamo. Rezultat mnogih regresija je da zaposleni u preduzećima u restrukturiranju glasaju za Radikale, ovako ili onako. Tako da zatvaranje ZZO-a verovatno i ne bi bio tako hrabar potez - time G17 , a možda ni ova cela Vlada, ne bi ništa izgubila. A uštedelo bi se 10-ak miliona evra godišnje.

2 comments:

Anonymous said...

ne mogu Dinkica da hvalim, ne ide mi. Zato evo kritika - sto nije zatvorio komplet Zastavu (holding ili sta je vec)?

Gavrilo said...

Ха, ха, ха! Јел'то ОНАЈ Динкић који само што није ПЛАКАО пред камерама за кратко време док је изгледало да НЕЋЕ ући у владу? Па човек је био у НЕРВНОМ СЛОМУ док му нису рекли "добро је Млађо, - бићеш ипак министар, смири се". ТЕШКО да ће ТАЈ Динкић БИЛО ШТА учинити против воље владе, А КАМОЛИ да је руши!!