Pages

26 June 2007

Skromni i štedljivi

Tako predsednik Narodne skupštine Oliver Dulić karakteriše poslanike i Skupštinu.

Prvo, činjenica je da od 50-ak parlamenata kojo sam video (uključujući i state capitol-e u Americi) nisam video ružniju zgradu skupštine nego što je naša. Mislim na republički, a ne bivši savezni parlament. Samo je makedonski tu negde po ružnoći. Samim tim, slažem se sa predlogom da u Kralja Milana ostanu stručne službe, poslanički klubovi i šta god, a da se sednice održavaju u bivšoj Saveznoj skupštini (sada se valjda zove Dom Narodne skupštine). I slažem se da obe zgrade treba renovirati, a Dom i osvetliti.

Međutim, ideja predsednika Dulića da se između dve zgrade napravi tunel je potpuno, ali potpuno luda. Prvo i osnovno, to mnogo košta. Drugo, šta će im? Šetnja između te dve zgrade je jedna od najlepših u Beogradu, preko Andrićevog venca, pa kroz Pionirski (jel se još tako zove?) park, a sve ukupno nema više od 300-400 metara. Treće, prolazio bi tačno ispod Tadićevog kabineta.

1 comment:

Gavrilo said...

Да, али наши су посланици још и БРИЖНИ - брину се колико би им времена и енергије одузела ОДБРАНА од силних обожавалаца на том путу од 300-400м.