Pages

26 June 2007

Diskretna sugestija Dejanu Stankoviću

Dejan Stanković, B92 bloger, opet sugeriše kako potrošiti više novca poreskih obveznika. Prvo je bila priča o prevodu srpskih knjiga na strane jezike a ovaj put se pominje strategija menjanja imidža Srbije u inostranstvu. Strategija podrazumeva televizijsko reklamiranje.

Moj kolega bloger svakako ima plemenite ideje ali bi bilo jako lepo kada se ti projekti ne bi plaćali novcem poreskih obveznika.

4 comments:

Anonymous said...

Hvala na sugestiji. :-)
DS

Anonymous said...

televizijsko reklamiranje? pa to vec imamo, na cnn-u :)

Lazar Antonić said...

Tačno je da se već reklamiramo ali to ne znači da treba da nastavimo.

DS - ne bi bilo loše da osnujete neki fond preko koga bi finansirali vaše ideje. To danas sa internetom i kreditnim karticama nije toliko teško. Dosta ljudi Vas čita, sigurno je da bi neki nešto i priložili. Ja ću da dam prvu donaciju.

Recimo prevod knjiga, zašto to ne bi finasirali poštovaoci srpske literature. Nesumnjivo bi i Vi tada bili zadovoljniji uspehom inicijative jer bi Vaš lični doprinos bio mnogo veći nego kada samo lobirate birokrate. I naravno, mi sa tržišnog rešenja bi bili mnogo srećniji kada bi budžet bio pošteđen nepotrebnih troškova.

Anonymous said...

Iskreno, mene bas briga za to da sirim srpsku kulturu sirom sveta. Ja bih radije dao dobrovoljni prilog za prevodjenje NA srpski. Od toga mozemo imati neke koristi, na primer obrazovanije stanovnistvo.

Mada, za 20 godina ce manje-vise svi ovde znati engleski, pa ni to nece trebati.