Pages

29 May 2007

Amnestija i polovni automobili

Đelić je izgleda odlučio da podrži Veljinu inicijativu da se omogući preregistracija automobila sa crnogorskim tablicama, jer ti ljudi "nisu prekršili nikakav zakon". Ja verujem da jesu prekršili zakon, jer oni kao građani Srbije ne mogu da voze auto sa stranim tablicama ako nemaju prijavljeno prebivalište u inostranstvu. Ako imaju crnogorsko prebivalište, a u stvari žive u Srbiji, siguran sam da krše neki zakon. Koliko mi se čini, postoji obaveza prijavljivanja nove adrese u roku od 15 dana od dana promene prebivališta.

Međutim, mislim da to nije toliko ni bitno. Mislim da jeste veoma bitno da amnestija ne pređe u naviku, kao što je bio slučaj 90-ih godina, kada su omogućavali preregistracije svakih 6 meseci (ja sam vozio automobile sa tablicama Belog Manastira i Pljevalja, čak sam imao i prijavljeno prebivalište, a da i ne znam gde se tačno nalaze ta mesta).

Nabolje rešenje je, naravno, ukidanje obaveznog euro 3 standarda i smanjenje carine na maksimalno 5%. Mislim da će do smanjivanja carine doći jer se samo radnici Zastave zalažu za zadržavanje carina, a i SAA će dovesti do toga. Što se ukidanja euro 3 standarda tiče, nisam optimista jer sadašnja situacija pogoduje i svim uvoznicima novih automobila, od kojih su neki politički veoma bitni.

1 comment:

Unknown said...

Novi i polovni motori , skuteri, Cross/Enduro/Offroad, sportski motori, moroti na četiri točka i motocikli na prodaji na Mojtrg.rs .Najprodavaniji motori uključujući Kawasaki, Honda, Yamaha, Suzuki, Aprilia, KTM, Kymco, Piaggio, Baoitan, Husqvarna, Ducati, Gilera i mnogo više možete pronaći na sajtu Mojtrg.rs