Pages

27 January 2007

Još malo od Bože

Pre nekoliko dana u emisiji Poligraf, Boža Đelić, mogući sledeći premijer Vlade Srbija izjavljuje, na pitanje o odnosima sa Dinkićem:
"Bilo je nekoliko interesantnih ideja, na primer, kad govorite o gospodinu Dinkiću, on je napomenuo da je veoma važno da Vlada ima podpredsednika za ravnomerni regionalni razvoj Srbije. Slažemo se, i to je dobra ideja. Mi smo rekli da moramo da imamo podpredsednika Vlade za investicije, strane i domaće, ne kapitalne, tj. javne, nego za privatne, i koliko sam čuo i drugi misle da je to dobro. Za građane to nije formiranje neke nove birokratije, ali to je davanje veoma visokog, da kažem, prioriteta nekim ključnim stvarima i složićemo se da sa jedne strane, ravnomerni razvoj naše zemlje, a sa druge strane, privlačenje investicija, su dva ključna cilja".

Dakle, potpredsednici za ravnomerni regionalni razvoj i privatne investicije. Nisu dovoljni ministri za lokalnu samoupravu, privredu i privatizaciju, ekonomske odnose sa inostranstvom, nije dovoljna agencija za promociju stranih ulaganja ili kako se već zove, nego nam trebaju još dva potpredsenika koji bi "pojačali" već postojeću birokratiju. Bolje bi bilo da je ova ideja samo iznuđeno rešenje da se nađe mesto za neke političare, a ne da je koncepcijska stvar, kako meni izgleda.

2 comments:

Branko Todorovic said...

Mislim da je koncepcijska stvar. On je socijalista u dusi...

Anonymous said...

Slucajno znam da u Ministarstvu za ekonomske odnose sa inostranstvom postoji Sektor i pomocnik ministra za strana ulaganja.
Mozda Boza Djelic hoce coveka da unaredi u potpredsednika Vlade. Ala bi se gadno prevario :0)

VG