Pages

24 March 2013

Procenjivač



Đilas nastavlja smelo, doduše više u aristotelovskom značenju ovog izraza. Da bi odbranio svoj nadasve originalan koncept (u civilizovanom delu sveta, koncept je inače mejnstrim u Argentini i Venecueli, na primer) osnivanja novih državnih preduzeća i nadasve originalan ekonomski program (koji mi je Demokratsku stranku stavio u sličan rang sa SRS, Dverima i PUPS), danas majstorski odokativno procenjuje da je PKB Beograd pre dve godine vredeo 1 evro, a sada vredi 400 miliona. Kako je on to izmerio niko ne zna (ja vidim da se na berzi ne trguje akcijama PKB BEograd (u restruturiranju), nije bilo bilo ikakvog tendera za prodaju, niti neke ozbiljne procene vrednosti), očigledno ne voli da uz epohalne podatke o rastu vrednosti i mlečnosti krava ukrsti i podatke o tome koliko poreski obveznici Beograda ulažu u blagostanje Milke, Belke i Šarulje - sve u svemu horor, mrak, užas, kraj, što bi rekao Biške. Ima tu i malo filozofije, a to je da građani ne mogu da štede, nego da društvo treba da štedi na glupostima na koje se danas troši. Ako je ikome jasno šta ovo znači, ja mu poklanjam jedan orden Tržišnog rešenja drugog stepena.

6 comments:

Jovan said...
This comment has been removed by the author.
Jovan said...

Sta drugo covek da prica, glavna nada prosecnog Srbina je da ce ziveti ubiruci rentu od juznog toka, da most kod Vidina nece odvuci sve turske kamione s autoputa, da ce EU poslati gomilu para i da ce profit drzavnih preduzeca placati racune.

tiki said...

ili prvi stepen sa lentom ili nema odgovora

Aleksandar Stevanović said...

O.K. odlikovacemo sve komentatore, nego trenutno je frka na trzistu ordena, teska nestasica. Nama ostao samo ovaj bez lente.

Vladimir said...

@Aleksandar Stevanović

Ostao je samo orden bez lente, ali taj orden vredi 400 miliona.

Bojan said...

Jedan manager iz firme o kojoj je rec mi je rekao kako nista posebno nisu uradili za istu. Otpisani dugovi, resen staz, placene otpremnine za one koji odlaze. drugim recima ociscen gubitak. Prenesen na drugoga. Ali firma vrhunska.