Pages

15 March 2013

Alternativa za Google Reader

Google je najavio da će od 1. jula ukinuti Google Reader. Ne znam koliko vas koristi Reader, ali je meni to ubedljivo najkorišćeniji program/app/sajt. Preko Readera pratim 50-ak sajtova/blogova dnevno preko PC-ja na poslu i kući, kao i preko iPada i Android mobilnog i stvarno mi mnogo olakšava posao. Od same pomisli da treba svakog dana da proveravam tolike sajtove i da pamtim gde sam šta pročitao mi izaziva blagu jezu.

Elem, pitanje za čitaoce bloga je sledeće - šta može da zameni Reader? Bilo bi dobro i da postoje aplikacije za Android i iOS... A super bi bilo i da je besplatno.

15 comments:

Filip Radulovic said...

Marko, isti problem i kod mene.
Nekoliko ljudi mi je preporucilo Feedly, a ovde ima i nekoliko drugih opcija, pa pogledajte sta Vam se dopada. Mada, tekst je na spanskom, ali bar mogu da se vide koje su aplikacije u pitanju i po neki screenshot. Od tih tu, ja sam nekada koristio Netvibes, ali nije mi se toliko svideo.

Pozdrav

Davor Nikolić said...

http://www.newsblur.com/
http://feedly.com/
http://theoldreader.com/

Jedno od rešenja je napraviti liste ili nov nalog na tviteru za sve sajtove koje pratiš (većini je tviter alternativa za rss).

Slaviša Tasić said...

Ja već odavno ne koristim google reader otkad sam otkrio Feedly (koji je bio vezan za google ali će sad valjda imati samostalnu platformu).

Marko Paunović said...

Ajde da probam taj Feedly....

cyberella said...

Evo nekoliko varijanti:
http://marketingland.com/12-google-reader-alternatives-36158

Marko Paunović said...

Ljudi, mogao sam i sam da guglujem, zanima me da li neko od vas ima neko first-hand iskustvo sa tim programima. :)

Filip Radulovic said...

Ja upravo isprobavam Feedly, i na prvi pogled mi se ne svidja puno. Mozda zato sto sam navikao na Google Reader. Ne svidja mi se sto sa leve strane stoji spisak svih sajtova, a ne samo onih koji trenutno sadrze neprocitane vesti (mada mozda moze da se promeni ali nisam nasao, ako neko zna lepo bi bilo da kaze). Trenutno cekam na The Old Reader da importuje podatke iz GR, pa cu probati i njega.

Marko Paunović said...

Ajde, pa nas izvesti o tome kako je proslo.

Slaviša Tasić said...

Marko: link

fg said...

Da li neko ima bolje resenje od Feedly?

elCoyote said...

možda Google reader i preživi
Peticija za spas

pikzibner said...

More than 500,000 Google Reader users have joined the feedly community over the last 48 hours.
http://blog.feedly.com/2013/03/15/priorities-keeping-the-site-up-and-adding-new-features/

Milan Rakas said...

Moje iskustvo govori da je Puls sasvim dobar. Takođe, ima android aplikaciju. Mislim da je moguće relativno sistematsko prebacivanje grupa iz Reader-a u Pulse.

www.pulse.me

Filip Radulovic said...

Ja malo kasnim sa komentarom, ali iskreno nisam se do sada bavio alternativama.

Old Reader-u je trebalo bas mnooogo vremena (dana) da mi importuje sve iz Google Reader-a, a i sada kada ga isprobavam cini mi se da je spor.

Inace, ono sto mislim me je nateralo da se sada i vratim ovom postu i malo prosetam po alternativama, je ovaj dodatak za Chrome na koji sam upravo naleteo. On mu lepo namesti da Feedly izgleda slicno kao i Google Reader, i meni se licno vise svidja. A takodje sam nasao i kako da iskljucim prikazivanje sajtova koji nemaju neprocitane postove :)

Filip Radulovic said...
This comment has been removed by the author.