Pages

25 July 2012

Kukate na Ivicu, a?


Kao što mi na blogu povremeno kažemo, socijalista je onaj koji oseća dužnost da pomogne (komegod i kakogod) i to namerava da učini tvojim novcem (empirijski je utvrđeno da u novčaniku socijaliste živi zvečarka). Uvek im je preče da mrze bogate nego da pomognu siromašnima, a gotovo svi imaju neizmernu ljubav prema tuđim parama. Francuska je većinski izabrala jednog takvog jer im je prethodni predsednik bio odveć nizak, švalerast i hteo je da ih šalje u penziju posle 60. godine. Naravno, svaki izbor ima svoju cenu, a cenu će platiti upravo onaj sloj koji je tako entuzijastično izabrao po svemu sudeći jednog solidnog štetočinu.
Najavio je Oland da će da oporezuje dodatno sve one koji zarađuju preko milion evra godišnje i to progresivno, almost sky is the limit, ipak zaustavio se čovek na do 75%. Svi znamo da je to rešenje koje je lišeno pameti, a pogotovo rasta & razvoja o kome voli da priča - jednostrano kazniti one koji stvaraju vrednost u Francuskoj, odnosno najbolji deo te zemlje. Ali, ne leži vraže, produktivnom delu francuskog društva nije do toga da plaća iz svog džepa tuđe ideološke vragolije, pa su odlučili da kao i 1790-ih od ovih novih jakobinaca potraže spas u Velikoj Britaniji. Kameron je rekao jednu lepu rečenicu: "Poželeću im dobrodošlicu, a oni će moći da plaćaju porez u Britaniji čime će izdvajati novac za našu zdravstvenu službu, školstvo i ostalo."
E sada, zašto pišem o još jednoj potvrdi da socijalizam ne proizvodi ništa dobro, a da sposobni ljudi nisu magarci koji čekaju da im se natovari buljuk onih koji nisu uspeli da urade nešto od svog života. U Srbiji nažalost imamo Robina Huda i njegovog pradedu, sa sve ovaploćenjima naših autentičnih hajduka, uz inspirativne role Paracelzijusa. Iole pametna vlada u Srbiji bi se manula toga da kopa po đubretu i da pomalo piškiriški uz vetar, nego bi rekla - dobrodošli braćo draga ko ste da ste, volimo vas više nego sebe, a posebno vaše pare koje će kod nas biti sigurne. Međutim, Robinu, malom Džonu i ostaloj veseloj bratiji niko ne bi poverovao, pa jedinstvena šansa odlazi tamo gde i treba da ide.

5 comments:

zmau said...

e, a nekad su se stounsi selili u Provansu

Dorćolac said...

Pa nemojte tako o Mr. Hood-u, nije on pljačkao bogate preduzetnike, nego ondašnje vlastodršce i njihove poreske inspektore, vraćajući nazad kmetskim trudbenicima opljačkani desetak njihove zarade. :)

Marko Paunović said...

Dorcolac je skroz u pravu. Hollande (i Dacic) su pre savremeni Serif od Notingema nego savremeni Robin Hud.

Evo posta od pre par godina:

http://trzisnoresenje.blogspot.com/2010/05/srednjevekovni-socijalista-ili.html

Anonymous said...

Da Hood & Mr. Hood као негатива...

Anonymous said...

ЛМ, није су само политичари у питању. Они овек имају жељу, интерес, а и средства, да посегну за туђим новцем. У питању је и прихватљивост таквом понашања, има ли међу народом отпора према таквом чину. Народ као отпор властима. Наравно, да би се до тога дошло, неопходно је променити поглед на државу, неопходно је имати демократију.