Pages

19 November 2011

Regulacija vode

EU birokrate stale su na put još jednom zlu. Posle obimnih istraživanja i nekoliko sastanaka na najvišem naučnom nivou, zaključeno je da voda ipak ne sprečava dehidraciju.
Nauka je brzo našla put do zakonodavstva i EU komisija je ove nedelje usvojila regulaciju koja proizvođačima flaširane vode zabranjuje da tvrde da vas njeno konzumiranje štiti od dehidriranja. Propisana kazna je do dve godine zatvora.

Srbija bi, ako joj je stalo do evropskih integracija, pod hitno morala da sledi ovaj primer i usvoji slično pravilo. Jer tako se radi u EU.

6 comments:

elCoyote said...

Dodaj spisku zla i dijabetičare koji imaju vozačku dozvolu i voze kola. Bezbednost u saobraćaju na prvom mestu.
Million drivers face losing licence under EU diabetes diktat
http://www.dailymail.co.uk/health/article-2028152/Million-drivers-face-losing-licence-EU-diabetes-diktat.html

Marko Paunović said...

Sva sreca sto EU nema vecih problema od ovoga, inace ne bi mogli da se u potpunosti posvete resavanju ovog, nadasve bitnog, slozenog i urgentnog pitanja.

andreas breme said...

sta mislite o ovome?

On objašnjava da je Ujedinjeno Kraljevstvo nakon napuštanja zlatnog standarda doživelo pad stope nezaposlenosti za oko jednu trećinu u razdoblju od 1931. do 1933, dok je nemačka stopa nezaposlenosti u istom periodu značajno porasla.

Slaviša Tasić said...

To je tačno, zemlje koje su prve napustile zlatni standard prve su izašle iz depresije. A ovo danas, nije mi jasno zašto su Nemci spremni na SVE samo ne na intervenciju ECB. Ako već hoće po svaku cenu da izbegnu bankrote, cena koja plaćaju ovako je veća nego da su pustili ECB da pokrije dug.

Ivan Ćirković said...

New Italian government does not include a single elected politician

http://www.telegraph.co.uk/finance/financialcrisis/8895003/New-Italian-government-does-not-include-a-single-elected-politician.html

Nije vezano za ovu temu ali mi je vest vredna pažnje: "The emergency administration, which is meant to govern Italy until elections are due in 2013, is made up of bankers, lawyers and university professors but not a single elected official – an extraordinary development for a Western democracy."

Anonymous said...

Smatram da je sramotno što nisu uveli regulaciju kojom obavezuju iste da uz vodu daju i uputstvo za korišćenje na bar 100 strana