Pages

25 July 2011

Šta čeka Andersa Breivika?

Pogledajte članak iz 2009. godine o norveškim zatvorima.

6 comments:

0vernite said...

Nisu takvi bas svi zatvori u Norveskoj. To je 'minimum security' zatvor, a nesto cisto sumnjam da ce psihoticnog masovnog ubicu smestiti bas tamo.

Marko Paunović said...

Telegraph danas ima clanak na slicnu temu:

Norway killer could be held in 'luxury prison'

Anders Behring Breivik could be jailed in one of the world's most progressive prisons, where inmates enjoys cells equipped with flat screen televisions, minifridges and designer-style furniture.

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/norway/8661444/Norway-killer-could-be-held-in-luxury-prison.html

Slaviša Tasić said...

Ne bih se iznenadio da ga proglasle ludim i pošalju na rehabilitaciju.

To je Austrija uradila sa onim Friclom što je držao ćerku u tamnici 20 godina, sad je u zatvoru koji više liči na odmaralište u Alpima.

Anonymous said...

Da nije onog dela sa Putinom, pomislio bih da je Speaker otišao na duži odmor.
:)

0vernite said...

Taj clanak je tipicno tabloidsko-novinarsko nagvazdanje. Spojili su cinjenicu da u NOR postoje takvi zatvori i da imaju coveka koji ce da robija, i onda lupili da ce on "mozda" biti u tom zatvoru. Pazi boga ti.
Drugo to je zatvor gde idu vec osudjeni, a ne pritvoreni, pa ne verujem ni da je tamo pritvoren, kao sto oni "pretpostavljaju". I povrh svega jos je u samici, a nesto nisam video da pominju samice u tom njihovom vacation-prison-u.

Mislim da je kvalitet tekstova i linkova na TR daleko iznad bavljenja tekstom koji se zasniva na lupetanjima i nadadjanjima polupismenih novinara :)

Marko Paunović said...

Videcemo...

Na kraju krajeva, nije ni bitno. :)