Pages

12 May 2011

Inflacija se namerila na Srbiju

NBS se bori koliko može, ali kao što domaća javnost zna, inflacija je prirodni fenomen koji se javlja iz nepoznatih razloga i protiv kojeg goloruki čovek ne može ništa.

To pokazuje i grafikon Dane Popović linkovan u ovom tekstu.

4 comments:

Marko Paunović said...

Stvarno, Slavisa... Dana pomene tekst na Trzisnom resenju, a ti onda linkujes na grafikon....

Gde je tu bestidna samopromocija tipa "TR u Politici i na sajtu B92"? :)


Vlado, sjajan press clipping!

Aleksandar Stevanović said...

Ne znate vi kolege moje dobro tu inflaciju. Problem nije što Srbi toliko jedu, ni pola jada, to bi bio samo jednokratan fenomen, problem je nestalnost njihovih preferencija za prekomernom upotrebom pojedinih roba. Eto sećam se ja da su pre četiri godine kao ludi kupovali i po 500 litara goriva mesečno samo da bi seirili nad visokom cenom nafte i potpirivali inflaciju. Velika je to misterija, slomi se i ovaj guverner od posla, ali šta ćeš, možda sutra Srbi počnu da masovnojedu čokoladu i da nose više zlata nego dizelaši.

kanura said...

Ja najvise volim studente koji pisu diplomske, master i doktorske radove na temu inflacije. Pa pisu infacija traznje, troskova... namuce se da ukapiraju i grafike crtaju cak. Na kraju nista im nije Jasno. Jos misle kako tu ima jos mnogo da se istrazuje.

Nemanja said...

"NBS se bori koliko može, ali kao što domaća javnost zna, inflacija je prirodni fenomen koji se javlja iz nepoznatih razloga i protiv kojeg golobradi čovek ne može ništa."

Bradati Dusan Vujovic bi se sigurno bolje snasao.