Pages

16 February 2011

Subvencije investitorima

Moj komentar u Politici.

13 comments:

Anonymous said...

... Tekst će biti PREGLEDAN i uskoro objavljen...
Pa ako ga objavljuju, šta ima da ga "pregledaju"?! Totalitarni, režimski gmizavci.
I zašto je meni ovde izbrisan komentar?

Gospodine Tasić, insistiranje na reformi javnog sektora je nepotrebno, štaviše - štetno je!

fg said...

Lepa Vam je fotografija. :)

Slaviša Tasić said...

kao da sam iz konc logora izašao.

Aleksandar Stevanović said...

Sta da ti kazem, meni se posrecilo da mi najvise objavljuju fotke iz Blica gde izgledam kao ekonomista sa posebnim potrebama.

Inace lep clanak, ako budes imao preko 60% afirmativnih komentara onda su i naciji iz politike zanemeli.

Vladimir Đorđević said...

"Subvencionisanje stranih ulaganja koje sprovodi Vlada Srbije zasnovano je na pogrešnoj hipotezi da su finansijske stimulacije važan faktor u privlačenju stranih investitora."

Није ова претпоставка толико погрешна, нарочито имајући у виду да је то једино што је преостало креаторима економске политике који немају снаге/воље/жеље/знања да прибегну системским решењима. Ако већ инвеститори не долазе, логично је купити их...

bobek33 said...

Cestitam na tom tekstu. Vrlo jasno i kratko je izlozeno sve sto je od kljucneg znaceja za privlacanje stranih investora. Ova dosadasnja politika subvencija za ulagace predstavlja jos jedan dokaz "lutanja" i odsustva bilo kojeg koncepta ekonomskih reforma u Srbiji.

Anonymous said...

Ekonomske reforme...
Hih.

Totalitarni, režimski cenzori mi nisu objavili komentar, iako je sadržao samo reči hvale za tekst g. Tasića. Ni ovaj tekst pomenutog ne bi objavili da im trenutno ne ide na ruku, zbog "svađe" međ' ekipicom.

PoMojojMeri said...

Slavisa, tekst je odlican.
Nisam odolela, morala sam da ga prenesem na sajt...

https://xs4.b92.net/biz/fokus/komentar.php?yyyy=2011&mm=02&nav_id=493471&fs=1

POzdrav!

Dane said...

Odličan članak.

Cvjetićanin takođe dobar prethodni dan:

http://www.politika.rs/rubrike/Sta-da-se-radi/Antitrzisni-model.sr.html

tiki said...

ekipa Politikinih komentatora
Dana +Željka +Slaviša je definitivno jača nego sva vladina ministarstva vezana za ekonomiju .
Pohvala za Politiku
sramota za Vladu i glasačko telo

Ivan Jankovic said...

Odlican ti je tekst. Gligorov je katastrofa.

Anonymous said...

Odličan tekst Slaviša.
Slušao sam Mlađu u Kažiprtu,jadan čovek žali se najpre kako eto njegove subvencije nisu velike uopšte 5 puta su manje nego subvencije poljoprivredi i kako Đilas može da se promoviše praveći vrtiće državnim parama a njemu jadnom ne daju da se promoviše. Sad pogledajte stručnost tih argumenata i sve će vam biti jasno,da ne pominjem onaj njegov mađioničarski trik daš evro stranom investitoru a vrati ti se 8...
Uvek mi u ovakvim situacijama padnu na pamet dve stvari,prvo šta su sve decenijama ovoj ekonomiji radili ovde je još i odlično stanje u ekonomiji,drugo je ona naša palanačka argumentacija ,,da su mi tvoji novci,a moja pamet gde bi meni bio kraj"

Željka Buturović said...

"Uvek mi u ovakvim situacijama padnu na pamet dve stvari,prvo šta su sve decenijama ovoj ekonomiji radili ovde je još i odlično stanje u ekonomiji..."

ovo i ja mislim. meni narod deluje vrlo preduzmljiv, oko moje zgrade je nikla gomila preduzeca, prodavnice, pekare, zubari, skole jezika... cak sam i kabl za interent nasla na 30 metara od ulaza. a tom istom kraju pre manje od 20 godina bukvalno nicega nije bilo.

takodje sam primetila da su nabujali proizvodjaci namestaja, i to, bar na fotografijama, vrlo modernog.

tako da mi je drago slavisa i da si skrenuo malo fokus sa tih stranih investicija. naravno da su i one dobre i pozeljne, ali ne treba cekati, jos manje moliti i podmicivati spasioce sa strane, u zemlji ima dosta kreativnog potencijala. i inace odlican tekst.