Pages

05 February 2011

Neuspelo udvaranje 2

Danas stupa na snagu novi sporazum o razoružanju između Rusa i Amerikanaca. Mnogi su to u Americi kritikovali kao nepovoljan sporazum po Ameriku, ali je na kraju ipak verifikovan u Senatu.

Međutim, juče je londonski Daily Telegraph objavio jedan od wikileaks telegrama u kome se kaže kako je Obama, da bi ubedio Ruse da prihvate sporazum, odao osetljive britanske nuklearne tajne! Britanci imaju politiku da ne objavljuju broj svojih nuklearnih raketa, za šta su Rusi vrlo zainteresovani. Obamina administracija je prvo pokušala da ubedi Engleze da sami odaju ovaj podatak Rusima, i kad su ovi naravno odbili, Obama je odao Rusima serijske brojeve svih američkih Trident projektila koje su isporučili Englezima (što može pomoći u idenitifikovanju broja raketa)!

Ovo je jedna od onih instanci gde Marksova čuvena invektiva o tragičnoj istoriji koja se ponavlja kao farsa ima punog smisla. Kao i Ruzvelt koji je na sve načine pokušavao da se dodvori Staljinu, uključujući žrtvovanje sopstvenih saveznika i poklanjanje pola Evrope i dve trećine zarobljene italijanske flote, isto tako i Obama misli da će odobrovoljiti Putina i navesti ga da vodi "politiku prijateljstva" tako što će mu na tacni isporučiti britanske nuklearne tajne. Ruzvelt je za svoju "dobru volju" dobio brzu komunizaciju Istočne Evrope, blokadu Berlina i dalje širenje komunizma uz pretnju nuklearnim ratom, o Obama će dobiti, u skladu sa već opisanom relacijom farsa-tagedija dalji pritisak na Gruziju, Poljsku, Ukrajinu, i dalju pomoć Iranu da napravi atomsku bombu.

Tužna istorijska istina je da su i Ruzvelt i Obama su, umesto da budu "vizionari" i "mirotvorci", bili korišćeni od svojih ruskih "partenra" kao korisni idioti podrivanja Amerike i Zapada.

70 comments:

Жељко Симовић said...

Који су, по твом мишљењу циљеви Русије преема САД и Западу, данас?
Наметање руског политичког система Западу, хегемонија над САД?

Anonymous said...

Ruzvelt i Staljin su bili ideološki protivnici,a Obama i Putin to nisu...suštinska razlika je to...ne vidim niti jedan razlog zašto misliš da Rusi i na koji način podrivaju Ameriku i Zapad danas,daleko od toga da su Rusi savršeni,al zar nije očigledno da su danas USA i UK 10 puta veća pretnja po bezbednost u svetu nego Rusi.

Anonymous said...

Nema kraja Rusije bez kraja sveta!

Ivan Jankovic said...

Prijateljski svakako nisu, u to nema sumnje. Jasno da je Putin ne samo bivsi spijun KBG nego covek direktno odan boljsevickom imperijalnnom nasledju, koji je izjavio da je "najveca geopoliticka greska 20 veka bio raspad Sovjetskog Saveza". Njegova vojna okupacija trecine Gruzije i stalne pretnje Ukrajini i Poljskoj to jasno potvrdjuju.

Naravno, komunizam je pukao kao "svetski proces" i Putin zato nema globalne ambicije. Zato sam i napisao da je ovo farsa. Putin se moze porediti sa Staljinom taman koliko Obama moze sa Ruzveltom. Ja ukazujem samo na strukturnu slicnost izmedju Obame i Ruzvelta: da su i jedan i drugi pokusavali da se dodvore tiranima, od kojih su bili zauzvrat korisceni kao "korisni idioti".

To ne znaci da ja tvrdim da Putin ima neku globalnu ideologiju ili ambiciju da zavlada Amerikom kao Staljin. On je samo mali, razbastinjeni Staljin koga je vreme pregazilo (zlokobni pad Berlinskog zida). On se naravno divi Staljinu i voli ga, ali sam nije sposoban vise za njegove istorijske podvige.

Ivan Jankovic said...

MMiilaan:
"Ruzvelt i Staljin su bili ideološki protivnici,a Obama i Putin to nisu.."

To je sve lepo, samo Ruzvelt to nije video tako. On je Staljina smatrao svojim prijeteljem i saveznikom sa kojim ce zajedno da vlada svetom. Zato je i formirao UN. Licno Staljinu je obecao da ce dve godine posle rata povuci sve americke snage iz Evrope. U Cercilovom prisustvu je rekao Staljinu da ce njih dvojica odluciti sta ce biti sa Hong Kongom (britanskom kolonijom!). Ako je ikoga tretirao kao protivnika to je bio Cercil (koga je smatrao "imperijalistom), a ne Staljin.

Sto se tice Putina i Obame, ko sto sam napisao, Putin ovog tretira samo kao pajaca koga moze da manipulise kako hoce za svoje svrhe, dok Obama kao pravi hipi- socijalista sa koledza veruje da su svi trecesvetski diktatori koji bucu protiv Amerike divni ljudi, i da je Amerika, kao sto i ti kazes, glavna pretnja miru u svetu. To je Obamina doktrina. Zato se toliko izvinjava svuda po svetu zbog gresaka americke politike. Zato podrzava komuniste u Hondurasu protiv demokratske vlasti. Zato je podrzao indirektno iranske mule protiv studenata i opozicije, i direktno Muslimansku bracu protiv Mubaraka u Egiptu. Zato podrzava Hamas a napada Izrael. Zato se dodvorava Putinu. Svako ko je protiv Amerike iz bilo kog razloga je pozitivac, i svako je tradicionalni saveznik Amerike je los momak. To su ga naucili na koledzu, i on to sad sprovodi u praksu sa mesta predsednika.

VladimirV said...

Ti navijas za Amerikance i Engleze, kao sto si navijao za vreme bombardovanja 1999, samo znaj da je REALNOST da ni Amerikanci ni Englezi nemaju nikakvih sansi protiv ICBM-ova Topolj-M SS-27, od tih raketa nema efektivne odbrane niti ce je biti jos dugo.

http://www.globalsecurity.org/wmd/world/russia/rt-2pmu.htm

Жељко Симовић said...

Цитат:Nema kraja Rusije bez kraja sveta!

Срђане, слажем се са Тобом.Запад дуго ровари против Русије и сеје пеко својих пропагандних сервиса мржњу према Русима и Русији.
Одржање Русије , независне од диктата Лондона и вашингтона је какав такав гарант против потпуног планетарног суноврата у ропство Светске Владе.
Војна акција и пропагандна кампања Британије против Русија се например истакла у доба Кримског рата. Либертеријанац Кобден је из принципијелних разлога био против рата против Русије. Данас су УСА неоконови и њихови истомишљеници из Лондона предводници медијске сатанизације Русије. Буде ли изабран неки Голдвотер у Белу кућу, бићемо ближи потпуном планетарном суноврату. Само нуклеарно једнострано разоружана Америка , уз укидање ФЕД-а, распуштање свих америчких војних база ван територије САД, враћање на златни стандард, дакле изолационистичка Америка,би могла да буде поштовани бастион идеје слободе. Наравно то је само либертеријанска политичка и геополитичка утопија. А Обама би био расположен да спроведе такву једну утопију колико и Сара Пејлин и Tea Party-јевци.Дакле, никако.
Мислим да је њему намењена улога доброг иследника.Обама или Буш Јуниор (или Сениор), све једно је.
Иста глобалистичка школа, исти налогодавци из Волстрита и Лондона.

Speaker said...

E sad kada bi mi Godpod još udelio nekakvu epifaniju šta će jedna ovakva gomila zaslepljenih antiameričkih i antizapadnih kreatura na jednom ovako profilisanom blogu :))) Ovaj svet, zajedno sa idejama o kojima se na ovom blogu mahom piše su, cenjeni rusofili, uglavnom napravili Englezi, Amerikanci ili ljudi koji su na anglosaksonske zemlje gledali i gledaju kao uzor, pa mi zaista nije jasno zašto se ovaj klub ljubitelja jedne totalitarne istočnjačke satrapije koja je davno propala i mentalno i moralno a njeni sadašnji upravljači baš dovršavaju i finalni demografski rasap, zamara čitanjem i komentarisanjem ovde (osim možda da nekoj zluradoj duši poput mene svojom nevinom demencijom priušti malo zabave :)) ). Vaša majka Rusija je poražena u hladnom ratu, a vaša druga majka, Udbosrbija, je pre desetak godina, pošto joj to nije bilo jasno, dobila još tri meseca očigledne nastave po tupavoj levantinsko-slovenskoj glavudži: dobrodošli u naš svet, drugovi, toplo se nadam da vas sve živo u njemu iritira i gnjavi, tako sam se i ja osećao dok sam odrastao u Srbiji u kojoj su vladali vaši istomišljenici, :)) a ako vam to baš jako smeta, možda je bolje da se odmah spakujete i odete u tu Rusiju koju toliko volite ili, recimo, Severnu Koreju, dok još uopšte postoje, jer, premda, naravno, možete uvek da se nadate i nije nimalo zahvalno izgravati proroka, ja ipak nikako nemam utisak da će se do kraja ovog veka koji jedva da je počeo stvari u tom smislu mnogo izmeniti, a ako se i izmene, biće to skoro izvesno smerom koji će vam samo još više jesti džigericu... :)))

Speaker said...

Nije bilo namerno, ali GodPod uopšte ne zvuči loše, samo da me Apple ne otera na sud :)))

Anonymous said...

GodPod je onaj taster za paljbu topolja i sličnih naprava. Svejedno čijih.

Pitanje:
da li libertarijanizam podržava nuklearno naoružanje? Opravdava?

Жељко Симовић said...

Pitanje:
da li libertarijanizam podržava nuklearno naoružanje? Opravdava?

НЕ.

VladimirV said...

Speaker said...
Ti i takvi kao ti (Ivan i jos neki na blogu) ste razlog zasto liberalizam u Srbiji nema nikakvu buducnost, Zeljka Butorovic vam je pisala o tome, ja do nedavno nisam ni znao da su podrzavaoci ideja Fridmana i Hajeka u Srbiji jednim dobrim delom takva gamad, to je veliko neprijatno iznenadjenje za mene, zao mi je ali sa takvima kao ti nece nikad biti ni l od liberalizma u Srbiji. :(

Жељко Симовић said...

Докле год они који себе сматрају тржишним либералима у Србији, а који су присталице Новог Светског Поретка САД и Британије и који оправдавају разне америчке агресије по свету, буду заступали неконовске идеје , либерализам у Србији нема будућност. Србији су потребни anti-war i anti-neocon либертеријанци попут Небојше Малића.
Ставови Жељке Бутуровић заслужују похвалу.

Anonymous said...

Grešite, nisu liberali oni koji polažu na nasilje. Zato i ne očekujte razvoj liberalizma bez sopstvenog učešća.

Anonymous said...

Ko je Nebojša Malić? Kako da ga nađem?

Ivan Jankovic said...

"samo znaj da je REALNOST da ni Amerikanci ni Englezi nemaju nikakvih sansi protiv ICBM-ova Topolj-M SS-27, od tih raketa nema efektivne odbrane niti ce je biti jos dugo."

Evo ga, opet sa brzim prugama, traktorima koji oru 12 brazda i sojvetskim lubenicama od sto kila :)

Жељко Симовић said...

Небојша Малић

sivisoko.blogspot.com

VladimirV said...

vaša druga majka, Udbosrbija, je pre desetak godina, pošto joj to nije bilo jasno, dobila još tri meseca očigledne nastave po tupavoj levantinsko-slovenskoj glavudži:
-----------------------------
Jos jedan "liberal" koji je podrzavao bombardovanje 1999, zalosno.

VladimirV said...

Жељко Симовић said...

Докле год они који себе сматрају тржишним либералима у Србији, а који су присталице Новог Светског Поретка САД и Британије и који оправдавају разне америчке агресије по свету, буду заступали неконовске идеје , либерализам у Србији нема будућност. Србији су потребни anti-war i anti-neocon либертеријанци попут Небојше Малића.
Ставови Жељке Бутуровић заслужују похвалу.
-----------------------------
Tacno.

Ivan Jankovic said...

Zeljko,

ja sam vrlo zacudjen da ti kao srpski nacionalista i veliki postovalac tradicionalne majcice Rusije ne volis ruskog cara, rusku tradcionalnu predkomunisticku kulturu i ostalo, nego ruske boljsevike i njihove nastavljace; one koji su ubili cara, a crkve pretvorili u magacine i stale, i vratili jednu veliku kulturu u kameno doba. Tvoja "rusofilija" se na kraju svodi na afirmaciju politike i ideoslokih nazora jednog bivseg KGB aparatcika. To mi je jednako trulo kao kad slusam velike srpske tradicionaliste i antikomuniste kako velicaju Milosevica, Seselja i Arkana. Ali, Milosevic je bio vodja komunisticke partije a Arkan udbaski ubica Staneta Dolanca! Putin je spijun KGB koji je izjavio da je "raspad Sovjetskog Saveza bio najveca greska veka". U ime kakve tradicionalne Rusije on govori? One koja je pobila vise Rusa nego svi Tatari i srednjovekovne kuge zajedno?

Ja sam takodje "rusofil" na neki nacin, znam ruski i citam ruske knjige, samo sto moji heroji nisu Lenjin, Staljin, Andropov i Putin, nego Solzenjicin, Suvorov, Bukovski i njima slicni.

Sto se tice "neokonzervativizma" to je potpuno smesno sto pises. Ako je dobro da se Amerika razoruza, zasto bi bilo dobro da Rusija ostane naoruzana? Zbog pozitivnog istorijskog iskustva sa naoruzanom Rusijom u 20 veku? Amerika treba da bude izolacionaisticka, ali Rusija ne treba?

VladimirV said...

Ivan Jankovic said...
Evo ga, opet sa brzim prugama, traktorima koji oru 12 brazda i sojvetskim lubenicama od sto kila :)
-----------------------------
Ako bi samo jedan Topol-M bio lansiran na USA ili UK to bi bio najveci moguci supply-side sok za njihove ekonomije, 1000 puta destruktivniji za ekonomiju nego bilo koja drzavna intervencija, regulativa, skok cene nafte na svetskom trzistu, sindikalni strajk, zemljotres, poplava. :)

Ivan Jankovic said...

"Vladimir V
Жељко Симовић said...

Докле год они који себе сматрају тржишним либералима у Србији, а који су присталице Новог Светског Поретка САД и Британије и који оправдавају разне америчке агресије по свету, буду заступали неконовске идеје , либерализам у Србији нема будућност. Србији су потребни anti-war i anti-neocon либертеријанци попут Небојше Малића.
Ставови Жељке Бутуровић заслужују похвалу.
-----------------------------
Tacno."

Prvi znak da si na dobrom putu je kad se nacionalista i komunista sloze da ne valjas.

Nebojsa Malic o kome je ovde rec je tipicni sprski "nacos", koji mozda flertuje sa elementima libertarijanske retrorike da bi "efektivnije" opravdavao Milosevicevu i Seseljevu politiku. Toliko puta vidjeno vec.

Ako u Srbiji zaista jedino "liberalizam" tipa "ziveo heroj Ratko Mladic" i "tigar Arkan" ima prodju, onda Srbiji stvarno nema spasa.

Anonymous said...

Vi, Ivane Jankoviću, niste zagovornik razoružavanja. To ovaj članak jasno govori.
Shvatanje istorije, u smislu da je Ruzvelta (koji i nije baš slobodarac) namagarčio Staljin je meni malo neozbiljno.

Ivan Jankovic said...

"Ako bi samo jedan Topol-M bio lansiran na USA ili UK to bi bio najveci moguci supply-side sok za njihove ekonomije, 1000 puta destruktivniji za ekonomiju nego bilo koja drzavna intervencija, regulativa, skok cene nafte na svetskom trzistu, sindikalni strajk, zemljotres, poplava. :)"

I kad se probudis, ti se upiskio i pokvasio pelene.

Ivan Jankovic said...

"Vi, Ivane Jankoviću, niste zagovornik razoružavanja."

ne znam sta znaci "razoruzavanje".

Oko Ruzvelta i Staljina, to nije moja teza nego Nisbetova, procitajte tekstove koje sam linkovao. Nisbet je jedan od vodecih (paleo)konzervativnih mislilaca 20 veka. Inace, Staljin je bio politicki genije, i on je namagarcio mnoge politicare, ukljucujuci i Hitlera. Nista nije neobicno ni mnogo kontroverzno da je on bio u stanju da se poigravasa nekim kao sto je Ruzvelt.

Anonymous said...

Razoružavanje znači smanjenje nuklearnog potencijala. Demontaža bojevih glava.

Nisbet. Ne znam ko je to.

Staljin i Ruzvelt protiv Čerčila i De Gola. Dekolonizacija radi nove kolonizacije.

Жељко Симовић said...

Цитат:Zeljko,

ja sam vrlo zacudjen da ti kao srpski nacionalista i veliki postovalac tradicionalne majcice Rusije ne volis ruskog cara, rusku tradcionalnu predkomunisticku kulturu i ostalo, nego ruske boljsevike i njihove nastavljace; one koji su ubili cara, a crkve pretvorili u magacine i stale, i vratili jednu veliku kulturu u kameno doba. Tvoja "rusofilija" se na kraju svodi na afirmaciju politike i ideoslokih nazora jednog bivseg KGB aparatcika-

Иване,
Имам дубоко поштовање према Царском Великомученику Светом Цару Николају Другом Романову, царским мученицима и свим праведним жртвама комунистичког терора и комунистичких злочинаца који су прогањали Руску Православну Цркву и убијали православне хришћане.
Драго ми је да се ипак на неки начин изражаваш као русофил, али те као русофила не би могао препознати не само било који пријатељ Русије међу србским националистима, него ни било који Рус који воли Русију.Сви УСА неоконови и британски русомрсци нападају Путина зато што је био агент КГБ, а нико не критикује Буша сениора што је био шеф ЦИА. И Путин и Буш Сениор су стекли добре квалификације да буду шефови својих држава.Не осуђујем Путинову КГБ каријеру.Не идеализујем Путина.Не идеализујем ни Русију, али је поштујем као пријатељску земљу. Одобравам, напоре Милошевића и Ражнатовића и Шешеља да колико толико опонирају злу које напало Србе 1990-тих.
Када би имао идеолошки став који ми приписујеш, не бих имао симаптије према чилеанској реформи или напору Салазара да се бори против комунизма.Режим Салазар-а , баш као и ирански шах су срушени од страни истих илуминатских кругова који стоје иза постхладноратовског хаоса. Путинова Русија нема претенѕије да намеће народу САД никаква политички и економски систем, па зато и примена хладноратовске реторике на Путина, Русију као и друге личности и области отпора нема, по мом уверењу, никаква оправдања, и служи само као изговор за обрачун са Русијом у циљу оставривања илуминатског пројекта Светске Владе јеѕуите и масона Адама Вајсхаупта.Солжењицин се није борио против Путина. Једнострано повлачење и укидање Совјетског Савеза је значила еру привременог просперитета Запада.Нуклерно разоружање Америке и изолационизам би били стварни допринос миру и спречили би диктатуру светске Владе.Када је Америка била изолационистичка била је и јака и поштована.Сада је само јака, али не као бастион слободе,него као полицијска и криптокорпоративна држава подједнако и под Голдвотер-Реган републиканцима и под Њу Дил-Обама-демократама. Реган је понешто урадио у вези економских слобода,али само онолико колико то није угрожавало илумантске кругове и њихов фабијански социјализам.
Подржавам све америчке anti-war/anti-neocon либертеријанце у њиховим напорима за либертеријанску Америку без Фед-а, Комисије за хартије од вредности, без трупа по иностранству и других фабијанских окова.Неоконови су настављачи фабиајанаца и њихови стартешки партнери у циљу борбе против економских слобода, слободног тржишта, светске трговинске размене и светског мира, ради остваривања Светске Владе, под изговором глобализације.

VladimirV said...
This comment has been removed by the author.
Жељко Симовић said...

Цитат:
Prvi znak da si na dobrom putu je kad se nacionalista i komunista sloze da ne valjas.

Nebojsa Malic o kome je ovde rec je tipicni sprski "nacos", koji mozda flertuje sa elementima libertarijanske retrorike da bi "efektivnije" opravdavao Milosevicevu i Seseljevu politiku. Toliko puta vidjeno vec.

Не није.Он је уверени присталица аустријске економске школе, има контакте са људима из Мизес института и добро разликује истински либертеријанизам од неоконовске имитације класичног либерализма, а који је иначе у циљу остварења светског комунизма фабијанаца.Нико га из Мизес Института није идентификаовао на начин на који га Ти Иване идентификујеш.
Пример једне такве неокон-монструм имитације класичног либерализма је ЛДП, и цео идеолошки скуп сорошовских НВО око њега.
У САД то су напр. они Tea-Party-јевци око Пејлинове, као и екипа око Heritage Foundation.

VladimirV said...
This comment has been removed by the author.
VladimirV said...
This comment has been removed by the author.
VladimirV said...
This comment has been removed by the author.
VladimirV said...

Ivan Jankovic said...
Evo ga, opet sa brzim prugama, traktorima koji oru 12 brazda i sojvetskim lubenicama od sto kila :)

-----------------------------

Da, evo me, opet. Premijer Rusije Puin kaze da postoji plan da se do 2018. poveze integrisanom mrezom brzih pruga svih 13 gradova u kojima ce se igrati fudbal u Rusiji:
Putin urges high-speed rail links between 2018 World Cup host cities

Premijer Letonije kaze da postoji plan da se do 2018. poveze brzom prugom glavni grad Letonije - Riga i glavni grad Rusije - Moskva:
Augulis: high-speed railroad between Riga and Moscow has priority over "Rail Baltica"

:)

Ivan Jankovic said...

Zeljko,

ja sam citao sad nekoliko njegovih tekstova i video odakle vetar duva. "Izdaja 5 oktobra", apokalipsa sa slomom Milosevica i sve ostalo.

Ne znam sta on misli o Austrijskoj ekonomiji i da li ima kontakte sa ljudima iz Misesa. I ne bi me sacudilo da su ga oni prihvatili. Kad se radi o spoljnoj politici mnogi ljudi iz Misesa su crackpotovi nevidjeni. Lew Rockwell podrzava Severnu Koreju, Iran, Lukasenka, Muslimansku bracu u Egiptu, prosto se rasplakao od uzasa kad su Izraealci ubacili onaj komjuterski virus Iranu u komjuterski sistem. Dakle, neki od njih otvoreno brane najgore moguce ditkatore, zato sto su protiv americke vlade, koja je iz njihove vizure razmazenih dekadenata najvece zlo i svako ko joj se protivi mora da je dobar momak, pa makar bio i sam Hitler ili Staljin. Rothbard koji je genije u ekonomskoj teoriji je pisao da je Staljin vodio libertarijansku spoljnu politiku!!! Sto bi taj profil ljudi odbio nekog lika koji podrzava samo Milosevica?

VladimirV said...

Ivane, evo kritikuj malo i FIFA i IOC:

2014 Winter Olympics

2018 FIFA World Cup

:)

Ivan Jankovic said...

Inace,

ja poznajem neke ljude iz LDPa i do sad nisam ni jednog sreo koji je podrzavao Busa. Mislim da su 99% njih veliki fanovi Obame. Na Saru Pejlin su alergicni kao na arsenik. Ne smes da im je spomenes.

Opet kazem, nesto nije u redu sa liberalizmom u Srbiji ako on mora da se temelji na podrzavanju tekovina komunisticke vladavine i Slobodana Milosevica. I mislim da je cela ta galama na "neokonzervativce" samo zaobilazni nacin da se rehabilituje Miloseviceva politika i njeni protagonisti, ideolozi i egzekutori. Vlazni snovi o liniji Karlobag, Ogulin, Karlovac, Virotivica i konacnom resenju spitarskog pitanja po krecanama i hladnjacama u Dunavu, sto bi sve bilo moguce da je Amerika "izolacionisticka", su se raspali. Ja na to necu da se upecam - da budem "libertarijankso-izolacionisticki" korisni idiot nacizma. Da sam hteo da budem fasista, bio bih fasista, otvoreno, glasno i jasno kao sto sam sada liberal. Ne zalim da se zaklanajm iza "izolacionistickih" izgovora: da budem narikac i zalbenik za Slobom, etnicki cistim Kosovom, Srbijom do Karlobaga i Ratkom Mladicem srpskim herojem, samo upakovan kao "libertarijanac". Da dajem "naucna", "libertarijanska" obrazlozenja zasto je Srebrenica izmisljotina, Sloba divan covek a Klinton i Bler najveci zlikovci modernog doba.

Ivan Jankovic said...

Zeljko,

jos jedna stvar. Iz onog tvog odgovara sam shvatio da ti podrzavas Putinovu KGB karijeru ali si istovremeno protiv komunizma i sazaljevas nejgove zrtve (nadam se da to vazi recimo i za Poljake iz Katina i Ukrajince za vreme Holodmora, a ne samo za Ruse). meni to nema smisla. biti dosledan je skupa stvar; ne mozes da pojedes koalc i da ga ostavis za posle. Komunsiti su unstili tradicionalnu Rusiju; ovo sto danas vidis je tuzni, kukavni dronjak, ostaci ostataka komunizma, duhovno civilizacijski, kulturno obogaljena zemlja. Putin je deo te masinerije. On je mentalno bio i ostao KGB aparatcik. On je zapravo vrlo slican Milosevicu.

Ili jesi ili nisi. Ne mzoes sedeti na dve stolice. Ili si sklopio ugovor sa djavolom ili nisi. Odbiti ugovor je skupo, tesko, komlikuje ti zivot, znam iz licnog iskustva, ali nema spasa. Mora se uraditi. Ne mozes tvrditi da Rusiju Cara Nikolaja predstavlja vrhuska kojom upravlja KGB, i koja je odbila cak da rehabilituje tog Cara. Ili Car ili KGB. Nema spasa, nema izlaza ni misje rupe u koju je moguce sakriti se. Takva je tuzna realnost.

VladimirV said...

Dobro, nakon kritikovanja Ruzvelta, Obame, Mises instituta i svih u njemu, kritikuj malo i FIFA-u i MOK zato sto su dali Putinovoj Rusiji da bude domacin Zimskih olimpijskih igara 2014. i Svetskog prvenstva u fudbalu 2018. umesto da su dali to Engleskoj i Americi... :)

Ivan Jankovic said...

Jel si zamenio pelene?

Nemoj samo opet da se upiskis kad budes sanjao o mundijalu u Rusiji. :)

Ivan Jankovic said...

A inace sa ovim poslednjim "otkricem" Mundijala sa 12 brazda si prevazisao i samog sebe po stepenu debiliteta: po tvom kriterijumu Sovjetski Savez iz ere Andropova bi bio velika marka i drzava za primer jer je organizovao Olimpijadu 1980.

tiki said...

@Ivan
Njegova vojna okupacija trecine Gruzije i stalne pretnje Ukrajini i Poljskoj to jasno potvrdjuju.
Ivane , pola ukrajine je rusima bukvalno ukrao Hruščov, pola ukrajine želi da zivi u Rusiji i pola ukrajine se smatra Rusima , čak i uz značajno "investiranje" u antirusko raspoloženje to nije značajno palo, Isto se odnosi i na deo gruzije.Formalizam je teški stajat čvrsto na stanovištu da su granice koji su ukrajinski i gruziski okupatori rusije (Hruščov i Staljin) postavili za unutrašnje baš tolika sveta istina . A poljaci su priča za sebe , njihova politika se svodi na to da svaka euro ruska suradnja mora proč kroz njihovo kurqenje prema rusima jel sad imaju falusni argument EU (što je tipično ponašanje kastriranih) .
Sad što Putin nije baš raspoložen da ga maltretiraju "patuljci sa naslovnih strana" je potpuno OK , pa nije svet predsjedništvo SFRJ pa da sve republjike imaju jednak glas a onoj jačoj uvališ dve AP

Жељко Симовић said...

Цитат: Ne mozes tvrditi da Rusiju Cara Nikolaja predstavlja vrhuska kojom upravlja KGB, i koja je odbila cak da rehabilituje tog Cara. Ili Car ili KGB.

Иване, то не тврдим нити ми пада на памет.Али је режим Путина неупоредиво боље решење него власт који у Русији прижељкују неконови и њихови лондонски партнери, некакав режим Каспарова, Њемцова или Ходорковског.Стално ми хоћеш накачити некакав просовјетски став, подразумевајући да просовјетски став значи верност идеји светске совјетске комунистичке доминације.Истичем да не идеализујем Путина, нити садашњу Русију, али уважавам чињеницу да је Путин успорио и делимично зауставио неокон блицкриг на исток.Катински масакр је злочин који је признала садашња власт у Русији.Становници Украјине , нису жртве Руса, нити су једине жртве стаљинског терора колективизације.Антикомунизам Запада у доба хладног рата је био искључиво у функцији геополитичког уништења Русије.Потпуно сам доследан у одбацивању неокон-фабијанске визије наводно-добре светске хегемоније УСА и Британије, и у одбацивању клеветања разних српских политичких вођа из 1990-тих, од стране светских глобалиста, не идеализујући ниједног од њих, с једне стране и у признавању значаја изолационистичког антиратног става као неопходног услова за ширење идеје слободе с друге стране.Свакако имаш право да прихваташ оно што ти се код екипе са Мизес института допада и да одбациш оно што ти се не допада. То је доследан став, с обзиром да, колико сам разумео из Твојих текстова на ТР и каталаксији, сматраш да је оправдано да се поредак слободе може широм света успоставити америчким агресијама(или изградња нација како си то назвао) против реакционарних социјалистичких и националистичких и колективистичких режима.Такав један став практично значи да неке државе, попут УСА и Британије, имају право, да због јавно-декларисане наводне привржености идејама класичног либерализма, могу истe војним путема наметнути другим народима.Такав став значи социјални инжењеринг типа националисоцијалистичkе револиције 1933 или марша на Рим, и нема везе са манчестеристима Кобденом и Брајтом.Русофобија Запада није измишљотина србских леви и десних етатиста и антиглобалиста већ добро утврђена чињеница.Види линк: href=http://larussophobe.wordpress.com/

CubuCoko said...

Иване, ово твоје читање мене као ”нацоша” је не само непристојно већ и клеветничко, а твоја теза да си ти ”прављи” либертаријанац од Роквела или Ротбарда је толико смешна да не заслужује коментар.

Ако се се већ толико остврио на Жељка због његове наводне подршке ”Кагебеовцу Путину,” објасни нам мало по чему су то елдепеовци толико дивне демократе када их подржава непоправљиви ознашки егзекутор Капичић? Онда је том логиком Ј.Б.Тито био тржишни либерал! Глупости, стварно.

tiki said...

ajmo još malo da natežemo činjenice
kakve veze Rusi imaju sa Katinskom šumom nije li to Naredio jedan Gruzijac , Staljin , inspirator i organizator je bio drugi Gruzijac Berija a "firmu" izvođaća radova osnovao je Poljak Feliks Dzeržinski.
Mislim kad smo kod takvih odgovornosti jesu li se ikad Poljaci rusima izvinuli za zločine narečenog Feliksa ( a njegovih žrtava ima više Rusa nego Poljaka u Katinu)
A što se tiče druga Jove na LDP evantu ništa čudno za "udba Srbiju"

VladimirV said...

Ivan Jankovic said...

A inace sa ovim poslednjim "otkricem" Mundijala sa 12 brazda si prevazisao i samog sebe po stepenu debiliteta: po tvom kriterijumu Sovjetski Savez iz ere Andropova bi bio velika marka i drzava za primer jer je organizovao Olimpijadu 1980.

-----------------------------

Olimpijada 1980. je bila u samo 1 gradu - u Moskvi, Mundijal 2018. ce biti u 13 gradova - od Kalinjingrada na Batliku do Jekaterinburga na Uralu i od Peterburga do Socija na Crnom moru - bice izgradjeno 16 stadiona i infrastruktura - brze pruge, autoputevi, moderni aerodromi.

VladimirV said...

Ivane , pola ukrajine je rusima bukvalno ukrao Hruščov, pola ukrajine želi da zivi u Rusiji i pola ukrajine se smatra Rusima

-----------------------------

Ukrajinci su demokratskim putem izabrali proruskog Janukovica (u juznim i istocnim delovima Ukrajine podrska Janukovicu je od 60% do 90%), kao sto su i Abhazi i Juzni Oseti demokratskim putem izabrali nezavisnost od Gruzije (podrska nezavisnosti je bila 98%).

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Ukraine_ElectionsMap_2010-2_Yanukovich.svg

Ivan Jankovic said...

Tiki,

Staljin je sebe smatrao Rusom a ne Gruzinom. No to je nevazno, ja govorim o nasledju Sovjetksog Saveza i o danasnjoj ruskoj politici koja se smatra nastavljacem i bastinikom tog rezima, na moju veliku zalost. Ljude u Katisnkoj sumi i milione i Rusa i ne-Rusa nisu pobili "Rusi" nego komunisticki rezim ciji je nastavljac danas ruska drzava. Samo to je moja poenta.

Ivan Jankovic said...

"Olimpijada 1980. je bila u samo 1 gradu - u Moskvi, Mundijal 2018. ce biti u 13 gradova - od Kalinjingrada na Batliku do Jekaterinburga na Uralu i od Peterburga do Socija na Crnom moru - bice izgradjeno 16 stadiona i infrastruktura - brze pruge, autoputevi, moderni aerodromi."

Ako je tako, onda povlacim rec. Ne zelim da se kacim sa brzim prugama i stadionima.

No, ako poslusas poslednji Obamin govor naciji videces da Rusi nemaju monopol na brze pruge, stadione i kopanje i zatrpavanje rupa kao resenje ekonomskih problema: i on svoje brze pruge za trku ima. Samo glasaci i opozicija (na koje on, za razliku do druga Vladimira, mora da vise obraca paznju) nisu bas odusevljeni.

Ivan Jankovic said...

"Иване, то не тврдим нити ми пада на памет.Али је режим Путина неупоредиво боље решење него власт који у Русији прижељкују неконови и њихови лондонски партнери, некакав режим Каспарова, Њемцова или Ходорковског."

Mislis, rezim za trzisnom privredom, slobodom stampe i bez zelje da pritiska i maltretira demokratske, miroljubive susede? Da su to "ne-ruske" vrednosti? Imas onda jako nisko misljenje o ruskom narodu i Rusiji, ako mislis da oni zasluzuju ovo sto imaju.

Ivan Jankovic said...

Falcon:"Иване, ово твоје читање мене као ”нацоша” је не само непристојно већ и клеветничко, а твоја теза да си ти ”прављи” либертаријанац од Роквела или Ротбарда је толико смешна да не заслужује коментар."

Prvo, ako neko govori o izdajnicima 5 oktobra, podrzava Milosevica, i tvrdi da je prica o Srebrenici izmisljotina i "sveta laz", taj je za mene "nacos" (ne mislim pod tim nuzno "nacista", nego pre "zatucani nacionalisticki bigot").

Drugo, nisam tvrdio da sam ja veci libertarijanac od Rokvela ili Rotbarda, nego da je njihovo shvatanje spoljne politike glupost. Kao sto nadam se znas treci Rotbardov zakon glasi "svako ima bar po jednu devijaciju". Ovo je rotbardova devijacija. Ako zaista ne mozes da budes libertarijanac, osim ako podrzavas Slobodana Milosevica, Sadama Huseina, Kim DZong Ila, Huga Caveza, i da verujes da je Staljin vodio libertarijansku posljnu politiku, onda ja i nisam libertarijanac. Prepustam tebi i ostalim Srebrenica-trutherima tu laskavu titulu.

Ivan Jankovic said...

"објасни нам мало по чему су то елдепеовци толико дивне демократе када их подржава непоправљиви ознашки егзекутор Капичић? Онда је том логиком Ј.Б.Тито био тржишни либерал! Глупости, стварно."

Da, gluposti. Samo sto ja nikad nisam verovao u te gluposti. Nego sam ih kritikova i ismevao konstantno na Katalaksiji i drugde bar deset-petnaest puta u poslednjih 6-7 godina. Recimo

http://www.katalaksija.com/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=328&Itemid=1

ili

http://www.katalaksija.com/sr/index.php?option=com_content&task=view&id=99&Itemid=1

Жељко Симовић said...

Цитат:
Imas onda jako nisko misljenje o ruskom narodu i Rusiji, ako mislis da oni zasluzuju ovo sto imaju.

Не, немам ниско мишљење.Уосталом руски народ је изабрао садашњу власт, и високо ценим такав избор руског народа.Докле год руски народ буде бирао одговорно вођство, и одбацивао алтернативне вође које нуди Вашингтон и Лондон, биће слободан.

VladimirV said...
This comment has been removed by the author.
Ivan Jankovic said...

"Не, немам ниско мишљење.Уосталом руски народ је изабрао садашњу власт, и високо ценим такав избор руског народа.Докле год руски народ буде бирао одговорно вођство, и одбацивао алтернативне вође које нуди Вашингтон и Лондон, биће слободан."

Da, da kao sto je srpski narod slobodno birao Slobu, a beloruski Lukasenka. Sve sami heroji borbe za svetsku pravdu a protivu zavera svetskih mocnika. I nemacki narod je izabro Hitlera jos jednog borca za svetsku pravdu. I 12 godina ga slavio kao velikog vodju; odgovornog koji odbija diktate Vasingtona i Londona (versajske i ine).

Ivan Jankovic said...

"Не, немам ниско мишљење.Уосталом руски народ је изабрао садашњу власт, и високо ценим такав избор руског народа.Докле год руски народ буде бирао одговорно вођство, и одбацивао алтернативне вође које нуди Вашингтон и Лондон, биће слободан."

Spijun KGB koji je ponosan na to, i misli da je raspad Sovjetskog Saveza bio "najveca tragedija 20og veka". Jel si ti za tradicionalnu predkomunisticku Rusiju ili za komuniste? Nikako da dodjemo do odgovora. Drag ti je Car "velikomucenik" ali ti je boljsevicki aparatcik koji ponosno bastini tradicije nejgovih ubica jos drazi.

Жељко Симовић said...

Цитат: Drag ti je Car "velikomucenik" ali ti je boljsevicki aparatcik koji ponosno bastini tradicije nejgovih ubica jos drazi.

Иване,

Владимир Путин се договорио са данском краљицом да се сахрани руска царица Марија Фјодоровна, мајка великомучиника цара Николаја Другог Романова, која је била данска принцеза, у Русији, што је и учињено.Дакле, јасно је да Путин не баштини традиције убица царске породице.То је јасно и Руској Православној Цркви и руском народу, који подржава Путина и одбацује Ходорковског,Каспарова,Лимонова Њемцова или Марију Гајдар за вође.

руска царица Марија-изворни чланак:Wikipedia

Цитат: Jel si ti za tradicionalnu predkomunisticku Rusiju ili za komuniste? Nikako da dodjemo do odgovora.

Ево одговора: Ја сам за православну самодржавну Руску Царевину.Поштоваоц сам режима руских самодржавних царева, а посебно режима цара Николаја Другог Романова, великомученика и највећег пријатеља српског народа, за чије владавине је Русија започела економски развој приватног предузетништва прекинут 1917, а спроведена је и аграрна реформа чије су резултате поништили комунисти.

CubuCoko said...

Иване, ово што радиш је чисти ad hominem. Ја на тај ниво одбијам да се спустим. Ако имаш неке аргументе, изволи па их представи.

VladimirV said...

Ivane, znamo za tvoje misljenje o Putinu, a sta kazes za Medvedeva i njegov program modernizacije? Medvedev je reformista i liberal, mislim da nije trzisni fundamentalista, ali jeste liberal.

Medvedev modernisation programme

Go Russia!

Njegov program je borba protiv korupcije, smanjenje zavisnosti ekonomije od nafte, gasa i sirovina, diverzifikovana ekonomija bazirana na visokim tehnologijama i nacuno-tehnoloskim inovacijama, ekonomski sistem koji razvija kreativni potencijal svakog pojedinca baziran na preduzetnickoj incijativi i interesu za profitom, reforma drzave blagostanja, znaci Medvedev je protrzisni liberal.

Жељко Симовић said...

Цитат: Medvedev je reformista i liberal, mislim da nije trzisni fundamentalista, ali jeste liberal.

Владимире, слажем се са Тобом. Медведев има добре контакте са политичком партијом Правое Дело
Ево линка на програм те партије:

Правое Дело-Програм

За руске услове овај либерални програм је сасвим погодан.

Монархистичка Иницијатива said...
This comment has been removed by the author.
Драгољуб Михаиловић said...

Циљ Русије према САД и Западу, данас је да се једна оваква гомила заслепљених антиамеричких и антизападних креатура, појави, између СВИХ ОСТАЛИХ МЕСТА, ето и на једном овако профилисаном блогу :)))

VladimirV said...

2012. se odrzava APEC Samit u Vladivostoku, 2013. Univerzijada u Kazanju i 2014. Zimska Olimpijada u Sociju i Formula 1 - Velika nagrada Rusije, Rusi ce se dobro spremiti za sve te velike dogadjaje.

Evo nesto prelepo iz nase Majcice Rusijice:

http://www.youtube.com/watch?v=KairmsARpyo

http://www.youtube.com/watch?v=1kUHErPPV7c

Speaker said...

Alal joj ćufte, ja mislio da se oni opterećuju budalaštinama, kao, recimo, zašto im se svake godine stanovništvo smanjuje za preko 800000 jedinica (malo manje od 0.6%), a jedini njegov segment koji se konzistentno i robustno uvećava su muslimani, kad ono mac malo, загадочная русская душа za procente i damned statistical lies ne haje a neumrli KGB opet ima pakleni plan, da posetioce ključnog srpskog bloga, koji okuplja 93,83% Srba sa dva ili više grama mozga u glavi (preostalih šestoro nema internet, a jedan od onih koji ga imaju nažalost jednu nogu, otuda decimalni procenat :)) ), zabavi đavolijama i marifetlucima svojih prepredenih agenata koji se samo pretvaraju da su rusofili (znaju oni mučenici najbolje kako je bedna plata ruskih špijuna, ali šta će, alternativa je polonijum u jutarnjem čokolinu :)) ) do te mere, da ovi potpuno izgube interesovanje za ozbiljne teme, libertarijanska palamuđenja, fon mizesovska vunovlačenja i prosvećivanje nacije, i počnu samo da nezasito traže još :)))

VladimirV said...

O demografskoj situaciji u Rusiji, stanovnistvo se ne smanjuje nego se povecava, za 0,002% godisnje:

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_Russia

Population: 141,927,297 (1 January 2010)
Growth rate: 0.002% (2009)

The population of Russia is 141,927,297 as of 1 January 2010.[2][3] The population hit a historic peak at 148,689,000 in 1991, just before the breakup of the Soviet Union, but then began a decade-long decline, falling at a rate of about 0.5% per year due to declining birth rates and rising death rates. However the decline began to slow considerably in recent years, and in 2009 Russia recorded annual population growth for the first time in 15 years, with growth of 23.3 thousand.[4][5]

Tokom 90-ih stanovnistvo se smanjivalo, za 0,5% godisnje, a evo sta pise sta je bio uzrok tome:

The causes for this sharp increase in mortality are widely debated, with some academics citing alcohol abuse as the main culprit,[14] and others citing the drastic and widely negative changes in lifestyle caused by economic reforms that followed the dissolution of the Soviet Union. According to a 2009 report by The Lancet,[15] a British medical journal, mass privatization, an element of the economic-reform package nicknamed shock therapy, clearly correlates with higher mortality rates.

VladimirV said...

DakleM, u 2009. stanovnistvo se povecalo za 23.300 jedinica.

Speaker said...

Ponizno se izvinjavam, pošto mi je demografija Rusije lanjski sneg a nisam ni redovan čitalac Vikipedije, :) za potrebe čiste sprdnje sam iskoristio statistiku koja ne pokriva poslednjih par godina, a po kojoj od početka devedesetih Rusija godišnje zaista gubi u proseku oko 800000 stanovnika, što je i cifra kojom angloamerički komentatori i blogeri koje čitam uglavnom operišu
(http://www.gks.ru/free_doc/new_site/population/demo/komp-chisl.htm). Međutim, ni vi nemate pravo, jer je minimalni pozitivan rast o kome govorite samo ekstremno kratkoročna posledica dva najvažnija faktora: reproduktivnog vrhunca brojnih generacija iz osamdesetih (http://www.gks.ru/free_doc/new_site/population/demo/demo11.htm) koji je privremeno ublažio, ali daleko od toga da je anulirao negativni prirodni priraštaj (Rusija, ako ne računamo imigraciju, a ne vidim zašto bismo je u ovom kontekstu računali, još uvek gubi 300-400 hiljada stanovnika godišnje i taj broj će se samo povećavati - http://www.gks.ru/free_doc/new_site/population/demo/progn1.htm - treba naglasiti da su blaže varijante pada najverovatnije samo wishful thinking - ipak se radi o zvaničnim podacima ruskog statističkog zavoda :) - što ne kažem ja, ja sam u toj oblasti laik i zabole me i za Rusiju i za populacione trendove, :) već sve ostale projekcije - uglavnom anglosaksonske, pa ih namerno nisam hteo da navodim, da ne kažete da sam pristrasan prema vašoj majčici Poloniji, od čijeg mleka dečici svetle zubi u mraku :) - na koje sam naleteo tokom 15-20 minuta koje sam posvetio tome da utvrdim čija baba ovde puši drogu, moja ili vaša: ispostavilo se da su obe staramajke opake hašišarke, statistika je, ahem, kurva :)) ) i nešto povećane imigracije u odnosu na sredinu decenije (ta imigracija je u stvarnosti po svoj prilici i daleko veća, barem tako učene čike kažu, ovim statistikama nisu obuhvaćene razne vrste ilegalaca, koji se od Kine do Kavkaza svake godine prošvercuju da pokušaju da ugrabe koju mrvicu sirovinskog i energetskog kolača ili, prosto, naročito u slučaju Kine, da izbegnu još gore vrste represije i restrikcija nego u Rusiji). To jest, domaće rusko stanovništvo se smanjuje i smanjivaće se i dalje, ovo je čak i uz pomoć imigracije samo kratki predah (evo jednog relativno čitkog i jasnog bloga koji objašnjava kako i zašto - http://demographymatters.blogspot.com/2010/01/on-russias-brief-population-increase.html) a to što dolaze Kinezi i muslimani sa Kavkaza i iz centralne Azije može samo da stvori ogromne probleme za nefleksibilnu, nedemokratsku i izrazito nacionalno profilisanu državu kakva je današnja Rusija. U svakom slučaju, razočaran sam reakcijom KGB-a, umesto da majčicu branite na metafizičko-parapsihološkom nivou (etika žrtvovanja bi, recimo, bila nice touch :)) ), vi odmah ščepali suvoparnu statistiku, i to muški, kao slepac kobasicu, :)) i krenuli da cepate dlaku na tri dela, mora da Dostojevski zbog vas u grobu imitira blender :)))

VladimirV said...

za potrebe čiste sprdnje sam iskoristio statistiku koja ne pokriva poslednjih par godina, a po kojoj od početka devedesetih Rusija godišnje zaista gubi u proseku oko 800000 stanovnika, što je i cifra kojom angloamerički komentatori i blogeri koje čitam uglavnom operišu
-----------------------------------------
To pocetkom devedesetih je bilo zbog neuspelih programa sok-terapije i masovne privatizacije.

Rusija, ako ne računamo imigraciju, a ne vidim zašto bismo je u ovom kontekstu računali, još uvek gubi 300-400 hiljada stanovnika godišnje i taj broj će se samo povećavati
-----------------------------------------
Pa ako ne racunamo imigraciju sve zemlje u EU i USA takodje gube stotine hiljada stanovnika godisnje, a i mislim da manji broj emigranata i veci broj imigranata nisu negativni pokazatelji nego naprotiv - VRLO POZITIVNI POKAZATELJI, pokazatelji su mnogo bolje ekonomske situacije u zemlji, problem u Rusiji nisu ni demografija ni imigranti, problem su korupcija i losa infrastruktura, a raznorazni Mundijali, Olimpijade, Univerzijade, Formule 1, APEC Samiti ce im biti podsticaj da investiraju u modernizaciju infrastrukture i Medvedev ce se, nadam se, izboriti protiv korupcije - sto je najveca barijera za ekonomski progres Rusije. I kada se Rusija izbori sa korupcijom i modernizuje infrastrukturu ekonomska situacija ce biti jos bolja, time ce imigracija biti veca, a emigracija manja, vise ce se investirati u zdravstvo koje je isto u dosta losem stanju u Rusiji sto ce smanjiti stopu smrtnosti i bice visih decijih dodatka sto ce povecaci stopu radjanja. A za to vreme ja ucim ruski i pevam Тёмная ночь. :)

VladimirV said...

Evo sta je razlog povecanja broja stanovnika u Rusiji:

http://en.wikipedia.org/wiki/Ageing_of_Europe#Russia

In an effort to stem Russia’s demographic crisis, the government is implementing a number of programs designed to increase the birth rate and attract more migrants to alleviate the problem. The government has doubled monthly child support payments and offered a one-time payment of 250,000 Rubles (around US$10,000) to women who had a second child since 2007.

Speaker said...

Ne treba uzimati u obzir imigraciju, zato što je ono što ovde pokušavamo da razaberemo da li je Rusija jedan nakazni i kriminalni sistem koji ubija vlastitu populaciju, kao što ja tvrdim, ili ne, kao što tvrdite vi. Pa je stoga poprilično irelevantno da li u Rusiju pritiču neki još veći očajnici da popune populacione rupe, bitno je da ovakva politika ruske vlade lagano ubija one čije bi interese, nominalno, trebalo da štiti. A mislim da to statistički podaci koje sam izneo obilato pokazuju, jer Rusija dugoročno gubi domaće stanovništvo tempom od u proseku oko pola procenta godišnje, i taj će se trend nastaviti još jako dugo, i to i po statističkim podacima koje nudi sama ruska država, poznata po "kreativnom" prekrajanju činjenica. A meni lično, uopše nije bitno da li ću vas u nešto ubediti, jasno mi je već neko vreme da je to Sizifov posao, :)) dosta mi je da istorijsko zlo koje ruski sistem oličava lagano proždire svoju bazu (a ne mislim ni da to stanovništvo koje nestaje zaslužuje neko sažaljenje, jer su u mom sistemu glupost i zatucanost takođe kažnjivi), i da će ta zemlja u roku od nekoliko decenija sama sebi doći glave i prestati da bude bilo kakav značajan međunarodni faktor, a šta da se radi sa muslimanima i Kinezima koji će zameniti Ruse na tom prostoru, pitanje je slično onom šta da se radi sa mungosima pošto su vam pomogli da se otarasite zmija (recimo, uvezete leoparde, da se otarasite mungosa, i tako dalje, sve dok ne stignete do osmog putnika :)) ), ali srećom može da sačeka kojih pedesetak godina, pa, kako smo smrtni ljudi, ko zna da li će ikada i postati relevantno za nas :))
Što se tiče Evrope, potpuno ste u pravu, barem kada je o njenom zapadnom delu ili takozvanoj "staroj EU" reč, i, kao i u slučaju Rusije, krivac je sumanut i ekonomski i politički sistem, odnosno socijalistička preraspodela koja visokim poreskim opterećenjem destimuliše reprodukciju, naročito onih najboljih i najuspešnijih koji žele da pruže svojoj deci adekvatne uslove, a, naprotiv, olakšava raznim vrstama društvenog taloga da ima potomke na tuđ račun, pa je rezultat lagano odumiranje i zaglupljivanje te EU, i hvala bogu da je tako, jedna takva tvorevina zasnovana na drukčijim, ali isto toliko bolesnim i nakaznim principima kao Rusija ne zaslužuje da ode na smetlište istorije ništa manje od nje... :)) Što se tiče USA, nešto ste pobrkali lončiće, kao mnogo normalniji i efikasniji sistem koji vernije reflektuje sposobnost i zalaganje (iako još uvek daleko od zaista pravednog), ova zemlja pokazuje prirodni priraštaj stanovništva (dakle bez emigracije) otprilike jednak tempu kojim se azijatska despotija koja nam je glavna tema uspešno samoubija... :)))

Unknown said...

Dokaz: ugovor s vragom. Mi smo u 2019 godine, a već moj život se promijenio. Mislio sam da ću završiti loše. Moj život se promijenio. prošli tjedan sam dobila 5 milijuna dolara kroz duhovni hram zahvaljujući mom ugovoru s vragom kuće.Naglas Sam vikati hvala Sotoni. Hvala duhovni hram za sve što si učinio za mene, pozivajući me 5 milijuna dolara na moj račun nakon što sam se nagodio s vama.znam da mnogi ljudi žele učiniti ovdje koordinate, da se pridruže ovom domu : espiritualtemplo@gmail.com Whatsapp: + 22998187595