Pages

12 February 2011

Litvinenko

Mi smo imali više postova o tome koje i zašto ubio Aleksandra Litvinenka, bivšeg agenta ruske obaveštajne službe.

Međutim, nismo pokrili neke vrlo zanimljive stvari. Recimo ovde imate snimak jedne tribine u Londonu gde je Litvinenko direktno optužio Putina za smrt novinarke Ane Politkovskaje, dve nedelje pre misterioznog trovanja.Ali, ja mislim da je jedan od ključnih detalja zašto je Litvinenko ubijen zapravo sledeće svedočenje. Ajman Al Zavahiri, drugi čovek Al Kaide je agent FSB (KGB):

The second person in the terrorist organization "Al Qa'eda", about whom they speak as about the organizer of the series of explosions in London , Aiman al-Zavahiri, is an old agent of the FSB. Being sentenced to death penalty in Egypt for terrorism and searched by the Interpol, Aiman al-Zavahiri in 1998 was in the territory of Dagestan , where for half a year was trained a special preparation at one of the educational bases of the FSB. After the preparation he was transferred to Afghanistan , in which he had never been before and where, following the recommendation of his Lubyanka chiefs, he at once after the arrival penetrated into the surrounding of Ben Laden and soon became his assistant in the "Al Qa'eda"...During my service in one of the most confidential departments of the FSB, those heads from the UFSB of Dagestan, who directly had worked with Aiman al-Zavahiri, after his successful terrorist preparation and transferring to Afghanistan , were called to Moscow and received high posts.


Više o optužbama koje je Litvinenko izneo na račun Putina, pre nego što je ubijen donosi čak i vrla Vikipedija.

8 comments:

Anonymous said...

Vi baš istrajavate na ovakvim temama.

Znam ja gde je ubijeni optužio predsednika za ubistvo:
u Globe teatru!
Drama, drama... Ima mnogo peripetija i zakulisnih radnji.

Ni Cezar nije pretvorio Egipat u republiku, iako ga je osvojio.

tiki said...

Ane Politkovskaje nije Ruska novinarka, Ona je amerikanka, kčer ukrainskog nacionaliste diplomate SSSRa , bila je najobičnija pljuvačica i hračkalo puno bolesne fašističke mržnje prema Rusiji , nije da opravdavam njeno ubojstvo ili bilo čije .Samo istine radi upucana je jedna bolesna hejterica a ne savest Rusije . Otprilike kao kad bi onu likušu i fašističku borkinju Exitus Letalis na B92 nazivali savjesti Srbije .
nemojte kao i za Staljina reć da se i ova smatrala Rusom . Mislim i ustaše tvrde da se Dido Kvaternik smatrao Jevrejem, pa zar da Jevreje osudite za Jasenovac.

Ivan Jankovic said...

Tiki

to sto neko mrzi Putina ne znaci da mrzi Rusiju. Samo iz perspekvive boljsevika onaj ko kritikuje rusku drzavu mora biti "anti-Rus". A teza da je ona bila 'puna fasisticke mrznje' je vec staljinisticka - tako je Staljin, pre nego sto ga ukoka, nazivao svakog ko mu se nije svidjao fasistom i nacistom, ili jos bolje "Hitlero-Trockistom".

Dalje, to sto je ona cerka etnickog Ukrajinca ne znaci nista. Ona je zivela u Moskvi, imala rusko drzavljanstvo i pisala na ruskom. Po tvom nacistickom kriterijumu Boris Nemtsov nije Rus jer je jevrejskog porekla, a ni Gari Kasparov her je Azerbejdzanac poreklom. Skoro da ne bi bila velika steti ukokati ni njih dvojicu, tim pre sto ionako sire "fasisticku propagandu" protiv voljenog vodje i "svega sto je rusko".

Ali, da prostis meni po tom istom eugenicko-nacistickom kriterijumu ni uzorni KGB patriota Jevgenij Primakov ne izgleda nesto mnogo Rus, posto je podosta kosook, i cini mi se da su Tatari umesali prste tu.

Na kraju, cini mi se da ti i te kako opravdavas ubistvo Poliktkovskaje. To je ok, kazes jasno ko si, sta si i sta mislis. Da ne bude nejasnoca i zabune.

Henry said...

Tavarish Jankovic, Kasparov nije Azerbejdzanac nego jevrejsko-jermenska kombinacija.

tiki said...

Ne, g.Janković, ja se ipak nisam opravdavao ubistvo Ane P. Samo sam tvrdio da njen svijetonazor ima itekako veze sa njenim porjeklom. Eto naveo sam ti primjer zle osobe Jasne Bogojević ,a i ona živi u Bg i ima srpski pasoš. Što se ruskih židova tiče, njihovi politički stavovi nisu baš statistička slika stavova stanovništva. pa eto kad stalno pominjete "oktobar " zar smatrate da je slučajno toliko židova u vrhu revolucije.
problem kasparova je nedostatak demokratske podrške u narodu ali ne zato što je židov . Možda više zbog toga što izjavljuje da je Rus pa ga smatraju licemjerom
i na kraju
mislim da se takvi "prosvjetitelji " uvjek mogu razobličit debatama " a ne ubistvima
naravno ako javni govor ne kontrolira moderacija B92 ili Moša Pijade u Tanjugu i Borbi

Ivan Jankovic said...

"Tavarish Jankovic, Kasparov nije Azerbejdzanac nego jevrejsko-jermenska kombinacija."

Uh, vidis nisam dovoljno dobro informisan. Ja sam mislio da je Azerbejdzanac, posto je rodjen u Bakuu. Ali, jos bolje, Jevrej. Opozicija koju predvode dva Jevreja - ima li sta grdje? :)

Ivan Jankovic said...

Tiki,

Ne znam ko je 'zla osoba' Jasna Bogojevic, mora da ne voli Ratka Mladica i Radovana Karadzica zato sto je 'ustaskog' porekla. Evo ja odmah rusim tu teoriju, ja sam po obe linije 250 godina iz Sumadije i srpskog porekla (Topola, Jagnjilo, Kusadak, ako ne verujes), i moji su ucestvovali u svemu od 1804 do 1941 na "pravoj" strani, no ipak mislim o doticnima (Mladic, Karadzic) isto sto i tvoja Jasna Bogojevic, ko god ona bila. Da ne bi mozda trebalo da se podvrgnem nekom genetskom testu, da vidimo dal ima nekih Jevreja ili Turaka, ili ne daj boze ustasa, i u mom kodu, pa sam zato ovakav? Sta kaze tvoj eugenicki skener - dal sam i ja pod vlascu necistih genskih sila? I pod kakvim su necistim silama svi ostali Srbi koji misle isto sto i zla Jasna?

Sto se tice boljsevika, uzivaj u Protokolima Sionskih mudraca i slicnim stivima (mogao bi da predjes na Majn Kampf, on sadrzi jos bolje analize te vrste). Prebrojavaj krvna zrna boljseviskih vodja i trazi rasno objasnjenje politickog zla.

Samo da bih ti pokazao koliko je maloumna ta prica o Jevrejima boljsevicima, pomenucu da su Ludwig von Mises, Murray Rothbard, Milton Friedman i Ayn Rand takodje bili Jevreji. Kako sad to? Nisu im javili na vreme da Jevreji moraju da budu komunisti?

Na kraju, kako to da voljeni Putin (jos jedan jevrejski plant?) smatra propast jevresjkog projekta SSSR najvecom geopolitickom greskom 20 veka? I kako to da Jevreji Kasparov i Nemcov najvise mrze upravu tu jevrejsku podmetacinu ruskom narodu? Velika je to zavera, za svasta su ti Jevreji spososbni. Sad ga vidis sad ga ne vidis.

tiki said...

Ivane
skloni ste previše šabloniziranju
al ajd .
čak nisam ni branio Putina , ni SSSR samo sam rekao da je Ana P , bila notorna pljuvačica ,a ne savest,
ništa više niti sam opravdao ubojstvo samo sam bio protiv toga da se njen stav (bez obzira što je žrtva) nazove časnim i savjesnim
ko je Jasna B . ovo http://blog.b92.net/blog/10013/Exitus-Letalis
a baš imate fiksaciju na Putina