Pages

28 January 2011

Zašto bi se u stranke učlanjivali uspešni ljudi koji imaju posao?

Kaže pevač Marinko Rokvić, a vezano za (izmišljenu?) vest da će se njegov sin učlaniti u LDP:

Pa, ima svoj posao, uspešan je u tome, ne vidim zašto bi se učlanio u neku stranku

2 comments:

Anonymous said...

Човек који се налази у главном обору или председништву какве странке, тај може све. Тај може да има све. Новаца колико год пожели, уз то стан, ауто, кућа, летовања, зимовања... Једном речју великаш савременог доба. Чак и ако би убио, не би га снашла иста казна као за друге, ниже људе. Наравно, то зависи од тога у ком разреду је убио.
Свакако да они који су чланови одбора попут управног, градског, извршног, да ти нису у истој равни са члановима општинског али да скратимо: то су успешни људи данашњице и као такви, сасвим лепо живе. Њима је на располагању све што и вишем нивоу, само у мањој мери.
Чланови се не разликују од робота, они су ту како би извршавали наредбе одоздо, пешадија. Њих нико ништа не пита, чак их и не броје. Имају неку заштиту самим тим што су чланови али од привилегија готово ништа или бар онолико како чланство било виши разред од следеће описаног.

Ванчланска телеса. Два разреда: гласачи и негласачи.
Гласачи добијају на значају приликом избора. Тада се колач, који се дели сваки дан у оквиру странке, подели са потенцијалним гласачима. Ти су потпуно небитни иначе. Изузев у случају јавних личности или одвећ важних, имовина њихова нема заштиту, живот њихов најмање вреди. !
Негласачи, разред оваца - мееееее!

Rutkowski said...

Svaka ti dala !!!