Pages

20 December 2010

Sport, talenti, obrazovanje

Pročitajte novi članak Jovane Papan na sajtu NSPM. Kaže Jovana:


Тако је прошле недеље, под утицајем победе српских тенисера на Дејвис купу, а док је штампа нашироко писала о неПИСАмености просечне српске омладине, министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић најавила нови скупи пројекат за оне натпросечне – изградњу Националног тениског центра у Београду, са 15 тениских терена намењених „производњи” будућих српских тенисера. Има ли бољег начина да се побољша живот народу са све нижим стандардом и све мањом територијом, него хиперпродукцијом тениских шампиона? 


To me je podsetilo na komentar Branka Todorovića sa bloga Slobodno tržište, a vezano za najavu ministarke sporta da nakon izgradnje novog teniskog centra "za srpski tenis dolaze bolji dani":


Kako će izgledati ti "bolji dani" u tenisu koji tek treba da dođu, u odnosu na ove (loše) koje sada proživljavamo? 

7 comments:

Pavle Mihajlović said...

Marko, možda bi bilo dobro, da se citati prenose na latinici, tamo gde je to moguće, jer ima dosta čitala TR koji nisu iz Srbije.

Чокањ said...

Можда је најбоље да се уопште и не пише на српском, већ лингва франка да се раби. Банана ленгвиџиз енд дејр игзотик алфабетс ар обсолит. Иф ју ноу вот ај мин.

Но, Јована је, као и вазда, генијална, духовита, концизна и оштра.

Само напред! Кееп уп ввитх тхе гоод вворк.

Marko Paunović said...

Nekad me ne mrzi, a nekad me bas, bas mrzi.

Pavle Mihajlović said...

Čokanj promašio si poentu.

tiki said...

Ако идеш на хрватски сајт подразумева се да знаш латиницу.Након толико година великосрпске хегемоније ваљда знају чирилицу.А Јована је једна од ретких добрих на НСПМ

Aleksandar Stevanović said...

Ja bih zatvorio golf terene u Srbiji i staze za auto-moto utrke. Za svaki slučaj, ovakavb gubitak slobode je minoran u poređenju sa idejama koje bi nekome mogle pasti na pamet.

Skijališta ne dam, tu sam neto dobitnik.

DragonLady said...

http://www.pescanik.net/content/view/6137/1309/