Pages

28 October 2010

Ilegalna partija pokera

Piše Press:

Petorica policajaca brutalno su pretukla Nikolu Šešelja (26), sina lidera radikala Vojislava Šešelja, jer je ilegalno igrao poker!

Naravno, policija ne sme da bije građane čak i da je igranje pokera zaista zabranjeno. Ali, pošto igranje pokera u Srbiji NIJE zabranjeno, tek mi onda ništa nije jasno.

3 comments:

Unknown said...

Ne zato što je ilegalno igrao poker, već zato što se ilegalno kladio (to je valjda zabranjeno zakonom?). Poker se smatra "posebnom igrom na sreću" a pravo priređivanja posebnih igara na sreću zahteva dozvolu od države. Inače ovaj zakon je apsolutno strašan. Ima i ovo:
"Pravo na priređivanje igara na sreću putem interneta, telefona ili na drugi način putem telekomunikacionih veza ima Državna lutrija Srbije."
Odakle njima pravo da naprave monopol na igre na sreću? Uopšte mi nije jasno kako ovakvi zakoni postoje, a još manje zbog čega (mislim naravno na neko racionalno opravdanje, jasno mi je da je jedina prava svrha državni monopol)...

Marko Paunović said...

Znam za Zakon o igrama na srecu, ali se meni opet cini da IGRANJE POKERA nije ilegalno.

Moguce je da sama kafana nije imala dozvolu za priredjivanje "posebne igre na srecu", ali sami pokerasi nisu prekrsili taj zakon.

tiki said...

meni se čini da su panduri simpatizeri Čankovih kriptoskojevaca a ovo je bila lepa prilika za partiski rad . Da su igrali "Belu" nebi dobili batina