Pages

22 September 2010

Alokacija kapitala

Evo kako to izgleda kad se država meša.
Naravno, pravim vernicima ovo neće značiti ništa. Oni će, kao nekada sa komunizmom, nastaviti da brane koncept državnih kredita "u načelu" -- nije kriva ideja krivi su konkretni izvršioci, u nekoj drugoj zemlji bilo bi drugačije, treba postaviti nove ljude, stručnjake sa moralom, a i ovi zajmoprimci su bezobrazni, i tako dalje do nove afere.

4 comments:

Strile said...

Mene je isto nasmejalo sa koliko pravedničkog besa i moralnog patosa ovaj Džafić proziva te ljude kojima je država na lepe oči dala kredite. U svakoj normalnoj firmi bi se to računalo kao promašena investicija a on dobio pedalu od gazde što deli okolo njegove pare, tako da mu takva ideja više nikad ne bi pala na pamet. Al kad na svoje sumanute ideje razbacuješ pare poreskih obveznika, tu nema odgovornosti, nego se samo računaju dobre i loše namere. A tu je uvek lako ispasti svetac.

Lep primer da država i kad želi da "stimuliše proizvodnju", "pokreće biznis" itd., može samo da stimuliše potrošnju i rasipanje. Sad, ovi veseljaci i svadbari će sigurno da fasuju tu lovu a možda i ćorku, ali mislim da bi na sudu trebali da uzmu jednog liberalnog ekonomistu za savetnika, čisto da povuku za sobom još neke.

BluesRocker said...

@Brut
Ma treba da uzmu Dinkića za svedoka odbrane. On će da posvedoči da je potrošnja bitnija od proizvodnje.

Strile said...

@BluesRocker,

Slažem se. Dinkića za svedoka odbrane!:D

Branko said...

Srpska posla,kosedi pod kruskom jede kruske.