Pages

12 April 2010

Čudo neviđeno

Još jedan nevidjen talenat, kakve samo Srbija ima, se uputio u Ameriku (i) o državnom trošku.

Po prirodi stvari, to je vest za sve medije - ipak je čovek položio prijemni za univerzitet koji prima samo svakog drugog prijavljenog, i biće jedan od samo 1000 ljudi koji na njemu diplomiraju svake godine.

Sto je najvažnije, kad diplomira, to će se i njemu i Srbiji višestruko vratiti, pa je ovo i odlična investicija. Jadan Dušan je morao da svira saksofon u Knez Mihajlovoj da bi skupio novac za put, ali to je samo zato što nije bio diplomirani saksofonista.

3 comments:

Чокањ said...

Да л' ће моћи са том школом, када се буде вратио, да засвира у оркестру Гранд параде? Јер, ако га Боки не прими, то су бачене паре. Можемо само да се надамо да ће га примити, евентуално да ургирамо код Бокија.
Жељка, можете ли ви да нешто учините? Ви сте паметна, лепа, фина и драга, омекшаће Бокијево окорело старо срце под милином ваших речи. Попустиће намћорасти старац.
Јер ако држава не уме да чува наше паре, дајте да се ми ангажујемо.

Dejan said...

Jedna od implikacija afere Rebraca (koliko pratim, na preskok, preko neta) je da je na dnevni red doslo pitanje onih koji u Srbiji pricaju lovacke price o "izuzetnom uspehu" na Zapadu. (U indirektnoj vezi s ovom temom.) Bogunovicka - majka Katarine Rebrace - je navodno diplomirala psihologiju na Kolumbiji, recimo Zeljka bi to lako mogla utvrditi (a i bilo ko u danasnje vreme); neke novine pisu da je to izmisljotina i deo Catch-me-if-you-can plana ovih domisljatih zena.

A, sto se tice teme, pa mora da stoje stvari dosta dobro u Srbiji kada drzava ima para za vrhunske saksofone. Ili to, ili je ono po sistemu, "kucu da prodam, samo da igram". S jedne strane, to jeste glupo, s druge, kada se uporedi sa milijardama ($) koje razne drzave daju neuspesnim auto fabrikama i propalim bankama, zaista ni kap u moru.

Saša said...

Ma što da čoveku država ne kupi saksofon? Lep, mlad, fin i talentovan dečko. Treba svakome ispunjavati želje. Evo moja malenkost npr. ima želju da studira agrokulturu 17. veka u Evropi, pa mogla bi se i meni ispuniti želja.