Pages

04 March 2010

Politička ekonomija platana

Odličan post Spider Jerusalema na Agro Gerila blogu.

Borba za platane na Bulevaru i Zvezdarsku šumu prema tome nije nikakva borba za javni interes po sebi, jer njega kao takvog i nema. Imamo samo ono što mi kao pojedinci i grupe smatramo da je javni interes, sve ostalo je sofisterija i politički populizam koji je, ovoga puta, uperen protiv samih političara.

8 comments:

Pavle Mihajlović said...
This comment has been removed by the author.
Pavle Mihajlović said...

Na jednoj Facebook stranici je okačena serija fotografija sa sečenja platana. Komentar ispod jedne fotografije sa radnicima je "...Masakr nad platanima
angazovane su i privatne firme...", a ispod jedne od narednih fotografija sa radnikom neke privatne firme piše "...dželat..."

Strile said...

Marko, hvala za ovo upucivanje, triput "ura!" za Spider Jerusalima :) Ceo blog je odlican, na samo taj post, potrosio sam dosta vremena veceras na citanje bloga sa velikim zadovoljstvom; mogu reci da toliko visprenih i duhovitih analiza od jednog coveka nisam citao odavno.

Inace, ovaj post oko platana je sjajan primer public choice razbucavanja "javnog interesa", a po lapidarnosti i stilu bi mogao da mu pozavidi i sam Remon Keno.

Dejan said...

Odlicno, svaka cast Spajdere.

Lighthouse said...

Spider je za mene bio prijatno iznenađenje. Dobro je primetio šta je Vesna Rakić Vodinelić napisala, i koliko je besmisleno a opasno tražiti da biljke i životinje budu nosioci prava, a ne samo ljudi. Dodao bih da bi usvajanje takvog principa de facto značilo momentalno ukidanje svake privatne svojine.

tiki said...

dugo nisam naišao na bolji/pozitivniji blog.Samo na B92 bi odmah bio banovan "momentalno rumenka ". A ako ga ovi sa e-novina lociraju nahebo je .

Davor Nikolić said...

Zahvaljujem...

Nego da vas pitam, što vam se ne apdejtuje strana na fejsbuku već mesec dana?

Marko Paunović said...

Nemam pojma... Probao sam da pronadjem o cemu se radi i nisam uspeo.