Pages

02 August 2009

Inicijativa Tržišnog rešenja

Često pominjemo kako političari donose loše odluke jer to od njih zahtevaju glasači. Za vreme održavanja svetskog prvenstva to je i više nego očigledno: Press ovom prilikom pokreće inicijativu i apeluje na nadležna ministarstva da se mladoj Pančevki zbog vrhunskih rezultata i medalje sa Svetskog prvenstva dodeli stan, kako bi se Higlovoj obezbedili što bolji uslovi za život i treniranje u budućnosti.

Umesto što apeluju na nadležne da troše novac poreskih obveznika Press bi trebalo da pokrene inicijativu prikupljanja dobrovoljnih priloga za Nađin stan ako im je to već prioritet.

Doduše, ni predstavnici države nisu ništa bolji: Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković pokrenula je pre nekoliko dana inicijativu i da se Čaviću posle osvajanja zlatne medalje na 50 metara delfin na SP u Rimu, u disciplini koja nije olimpijska i ne potpada pod nagrađivanje, dodeli nagrada od 30.000 evra.

Ako im se ne možeš pridružiti, pobedi ih. Tržišno rešenje pokreće inicijativu i apeluje na resorne ministre i predsednika republike da se svakom zlatnom vaterpolisti sagradi kuća sa bazenom, u centru Beograda, kako bi im se obezbedili optimalni uslovi za dalji rad.

5 comments:

Ivan Jankovic said...

Lazare,

ja imam jedan amandman na tvoj predlog - da kuce ne budu u centru Beograda nego na Dedinju ili Senjaku.

Vlada said...

Treba uvesti pravilo da se automatski po osvajanju medalje otvori tekući račun za osvajača, i da građani tu uplaćuju. Ili pozovite na broj 0900/***-*** ako želite da pomognete tom i tom, i kraj priče.

A postoji jedna narodna poslovica za naše političare: "Lako je tuđim ... gloginje mlatiti"

Vlada said...
This comment has been removed by the author.
mileusna said...

Gradsko veće Pančeva već odlučilo da Nađi Higl pokloni stan. :)

Lazar Antonić said...

Ogranicenja drzave koja propisuje americki ustav se svode samo na federalnu drzavu. Ustav nije samo rezultat velikog liberalizma oceva utemeljivaca vec i posledica dinamike izmedju drzava clanica i federalne vlasti (mozda ne mnogo razlicita od dinamike stvaranje EU danas). I sam Madison jedan od autora ustava je otprilike rekao da drzave pojedinacno mogu da propisuju sta hoce. Otuda i deseti amandman koji kaze da sve sto nije u nadleznosti federalne drzave je u nadleznosti pojedinacnih drzava ili gradjana.

Kritiku postupka gradonacelnice Panceva ostavljam gradjanima Panceva. Njene odluke nemaju prevelikog uticaja na mene licno, i ako gradjani Panceva smatraju da je bolje pokloniti stan Nadji umesto recimo nekom socijalnom slucaju, to je onda njihov izbor.

Da sam gradonacelnik Panceva ja bih sve gradske/opstinske stanove prodao na aukciji i podelio bih novac gradjanima panceva.