Pages

05 June 2009

Prst u oko

Posle 18 godina suđenja za naplatu osiguranja od kompanije Dunav osiguranje izvesni Radivoje je iz protesta sebi odsekao prst u sudnici jer je shvatio da će proces još da se oduži. Predsednik trgovinskog suda gde se desio incident se odriče odgovornosti: On je kazao da se na ovaj postupak odlučio ne zbog ponašanja suda, već zbog ponašanja tužene strane. Da je postupak trajao tri meseca pa da mu poverujemo.

2 comments:

Чокањ said...

Већ постаде помодарство то одсецање малог прста. Бојим се, да када раја огугла и на ову врсту спектакла, не крену очајници и у одсецање других екстремитета, па све до аутокастрације.

perica said...

Uvek me raduje post na temu državnih sudova. Usluga u uslovima državnog (=nasilnog) monopola može da bude samo preskupa i očajnog kvaliteta. Elementarno: disutility of labor + eliminisana konkurencija. Ishod je neizbežan.
Kolege minarhisti (mini-etatisti) možete li da pokažete da to neće biti slučaj i u minimalnoj državi? Drugim rečima: zašto je državni monopol na sudove u minimalnoj državi išta bolji od državnog monopola na sudove u maksimalnoj?
Mislim da bi minimalna država bila po tom pitanju jednako grozna kao i maksimalna, ali možda grešim?