Pages

22 April 2009

Bagzi +

Saramanga:
Dok sam bio direktor NIS-a, ni jedan jedini dinar nisam uplatio niti dao Demokratskoj stranci. Na kraju, sve se to lako da tehnički proveriti u knjigovodstvu preduzeća.


Naravno da neće da nema ugovora sa DS niti BT potpisa u knjigama. Ono što verovatno može da se nađe su ugovori o NISovoj kupovini proizvoda i usluga po netržišnim cenama čija razlika se daje DSu.

Ova afera sa Kneževićem je sjajna jer po prvi put neko ko je očigledno bio umešan u finansiranje partije je odlučio da progovori. Tužilac, ako ima iole odgovornosti ili bar ambicija, treba da pažljivo sluša i razmišlja o statusu zaštićenog svedoka. Goran Knežević izvlači slučaj iz domena javne tajne i svojim svedočenjem može da dovede do promene poslovanja stranaka u Srbiji.

6 comments:

Vanja said...

Bilo bi vrlo naivno pomisliti da su ga uhapsili, da on ima kapacitet i mogucnosti da ih povuce sa sobom u zatvor. Nekome u DS je zesce smetao i on je morao u zatvor za primer ostalima. Tuzilac naravno da nema ambicija i odgovornosti i siguran sam da nista ozbiljno nece nastati od ovih optuzbi.

Svi znamo da je Jeremicev tata odavno sinu uplacivao status u stranci i sire. A znamo gde mu je tata bio direktor i u cije vreme.

Crni said...

Uzgred, ko mu je tata, svi pricaju o tome, a ja ne znam, direktor cega, za cijeg vakta ?

Vanja said...

http://forum.b92.net/index.php?showtopic=38702

Vanja said...

Mihajlo Jeremic je bio predsednik UO NIS-a tokom 90ih.

Lazar Antonić said...

Vanja, nije u redu da povezujes Jeremica sa ovom aferom. Bavis se najjeftinijim spekulacijama. Covek navodno ima para pa mora da je finansijer. Drugo, istine radi, treba pomenuti i da je Mihajlo Jeremic smenjen istih tih 90-ih. Uopste nije na mestu i tvrdnja da je on uplacivao status Vuku u DS-u. Vuk je imao tu srecu da je od 2000. radio za Borisa. Da Boris nije postao ovo sto jeste, pitanje je da li bi i Vuk danas bio tu gde je. Vukov tata sa tim nema nista.

Usput, upoznao sam porodicu 90-ih u inostranstvu i mogu da kazem da su u pitanju jako fini ljudi i da su ziveli dosta skromno.

grh said...

ovo pljuvanje po svima koji su malo bogatiji ili uspesniji shvatam kao cistu zavist. zavist raumem.

to, da neko ko sebe smatra urbanim, evropeiziranim, progresivnim ili whatever, ocenjuje ili sudi o nekome po njegovim roditeljima... - tu mogu samo da se pocesem po glavi u cudjenju.

e, sada, ne znam da li je jeremic podrzavao ili nije SPS, ali malo cudno izgleda: on kao clan SPS-a ode da studira i radi u inostranstvu, i tamo je sve dok milosevic ne padne, i onda se vrati nazad u zemlju, kao clan SPS-a. ne zvuci bas logicno.

razumni ljudi, koji nisu zlonamerni, bi samo trebali da raspravljaju o covekovom ucinku, tj. kakav je ministar. to je za min. diplomatije (meni) tesko reci, posto ne znam na sta tacno moze da utice i koliko se pita on sam, ali ce, sada je sve izvesnije, za vreme njegovom ministrovanja biti ukinute shengenske vize, pa ce njegovo ime uci u istoriju u tom kontekstu, zasluzeno ili ne, sto ce izgleda biti samo so na ranu, za ove kao vanja.